Stenbiderrogn med friskostcreme og rød syre

Jeg har slet ikke nået at skrive om det endnu, men stenbiderrognen er jo landet. For længst.

Sidste år blev det til nogle opskrifter med den lækre forårsbebuder og i år vil bestemt ikke blive nogen undtagelse.

Stenbiderrogn med friskost, rød syre og sprødt brød
Stenbiderrogn med friskost, rød syre og sprødt brød


Jeg var i sidste uge inviteret til en rigtig hyggelig sammenkomst, der inkluderede feminint selskab og bobler. Jeg havde meldt mig frivilligt til at medbringe et par snacks og det gav mig samtidig mulighed for at producere nyt og spændende blogmateriale.

Stenbiderrogn er oplagt til at lave små lækre anretninger af og med. Det er noget af det mest delikate på denne tid af året og der skal så få ingredienser til at gøre det lækkert.
Jeg har jo kastet min kærlighed på friskosten Loke fra Arla Unika, som jeg har skrevet om og leget med nogle gange tidligere. Loke er en blød, cremet og meget syrlig friskost, som harmonerer vældig godt med stenbiderrogn. Men ost og rogn alene bliver en lidt for skarp cocktail, derfor har jeg rørt Loke op med endnu et af mine Unika favoritprodukter: ymer.
Rør friskost og ymer sammen. Du må prøve dig lidt frem med hensyn til blandingsforholdet, men det er ca 2 dele friskost til 1 dl ymer. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft samt fintrevet citronskal. Kom evt. cremen i en sprøjtepose.

Stenbiderrognen saltes lidt og “krydres” med frisk citronsaft.

Sæt små dupper af ostecremen på en tallerken et stykke brød, crouton, blinis eller hvad du måtte have lyst til. Læg en skefuld stenbiderrogn på og pynt til sidst af med lidt rød syre.

Den fine røde syre har jeg hentet hos CO Torveplads. Her kan du altid finde et stort udvalg af de lækreste krydderurter, som rækker ud over det, du sædvanligvis finder i supermarkedet.
Den røde syre her bidrager med lidt bitterhed og syre på den gode måde til den ellers meget mildt smagende rogn. Desuden kan jeg virkelig godt lide det smukke farvespil, som syren også byder ind med.

Kan du forresten huske, at det var stilkene fra den røde syre, som Pepi brugte til sin efterårssushi, da han vendt Verdensmesterskabet i den mest kreative sushi?
Du kan finde flere ideer til stenbiderrogn her:

Bygotto, eller nordisk risotto om du vil med stenbiderrogn:

http://www.becauseitmatters.dk/bygotto-med-rog-og-rogn/

Hvide asparges kommer også snart (og lad nu være med at købe de elendige udenlandske som en sølle erstatning) og smager vidunderligt med stenbiderrogn, Unike creme fraiche 48% og smilende vagtelæg:

http://www.becauseitmatters.dk/hvide-asparges-og-stenbiderrogn/

Og endelig stenbiderrogn med en luftig creme på rygeost, sprøde croutoner og pocherede vagtelæg:

http://www.becauseitmatters.dk/stenbiderrogn/

Hav en dejlig dag.

Mange hilsner,

Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *