Glaserede rødbeder med crudite og lidt om Höst

For et par uger siden var jeg inviteret ud at spise.
Höst in Copenhagen
Ikke nok med, det i sig selv er en fest, så var selskabet det også! Det var nemlig en kombineret fødselsdagsgave/studietur, vi var på med Køkkenskolen.

Mine søde veninder havde bestemt stedet og efter et hyggeligt glas vin på Bibendum tullede vi rundt om hjørnet til Restaurant Höst, som jeg længe har haft lyst at prøve.
Höst in Copenhagen
Og jeg blev på ingen måde skuffet. Vi fik nogle dejlige, velsmagende retter som var helt i tråd med det nye nordiske køkken og jeg fik ny inspiration med hjem.

Til vores hovedret fik vi en masse rødbede og jeg har jo tidligere fortalt, hvor tosset jeg er med rødbede. Især fordi Martin ikke synes, det er nogen fryd, når jeg serverer det, så er det lige som om, lysten bliver endnu større, når det er “forbudt.”

Jeg bagte et par små runde rødbeder per person efter fremgangsmåden her.
I en gryde smeltes lidt smør, 1 spsk honning, 1 par spsk mørk eddike (feks kirsebær, hyldebær eller balsamico), salt og peber.
Skær rødbederne i kvarte og kom dem i gryden. Lad lagen koge godt ind og glasere om rødbederne. Smag til, om der evt. skal justeres med lidt ekstra syre og/eller honning.
_DSC7873
Jeg har anrettet rødbederne med en gang crudite, som jeg har lavet på min japanske slicer. Cruditeen behøver ikke nogen ekstra krydring, det får den hurtigt fra de glaserede rødbeder, når det hele spises sammen. Det tilbehør bliver et vinterhit hos mig.

En alternativ anretning af rødbederne
En alternativ anretning af rødbederne

For nyligt blev Höst kåret til verdens bedst designede restaurant af Restaurant & Bar Design Awards og jeg synes bestemt også, det er et spændende design, omend konkurrencen er enormt stor og der også er mange andre skønne steder. Restauranten er utrolig varieret fra meget stram, nordisk og minimalistisk design til følelsen af at sidde i et drivhus. Jeg synes ikke kun, det er maden på tallerkenen, der inspirerer, det samme gør indretningen. Det er Norm Architects, der har ansvaret og det forklarer også, hvorfor der anvendes Menu, det er nemlig også Norm, der står bag en hel del af designet her.

Besøg Höst, hvis du har lyst til at prøve det nordiske køkken i en prisvenlig og ukompliceret udgave i rå skandinaviske omgivelser.

Hav en god start på ugen!

Kh, Mette

3 thoughts on “Glaserede rødbeder med crudite og lidt om Höst”

  1. Har kun været på Höst en enkelt gang, men åhhhh hvor vil jeg gerne spise der igen 🙂
    Vi fik simpelthen det lækreste stykke svinebryst som jeg til dato har sat mine tænder i, med broccoli i flere variationer og poppet svær… Og drømmer stadig om deres kærnemælksfromage med rabarbersorbet, ristet pund til pund kage og rålakrids… Uhmmmmm disse minder 🙂

    1. Hold da op, Charlotte 🙂 Det er da en anmeldelse fra hjertet!!
      Ja, jeg var også positivt overrasket og fik masser af inspiration med hjem til mit eget køkken. Det får jeg næsten også ved at læse om din menu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *