PANIKMENUEN til Valentines Day

Okay, let´s face it!

Du har ikke forberedt en pind og nu begynder din kæreste at komme med mærkelige hentydninger til i morgen inklusiv hendes ønske om at blive behandlet som en gudinde hele dagen.

"Love"
“Love”

Her er middagen til dig.

Den kræver ikke voldsomt store anstrengelser, du skal ikke kokkere 5 dage i streg, og du skal (slet) ikke i 27 specialforretninger for at købe ind. Gå i Torvehallerne og supplér med Irma, så er indkøbene hjemme.

Og du er sikret bedre respons end enhver buket fra Interflora nogensinde kan give.


I indleder med en god røget laks med mild avocadocreme til. Køb laks i ordentlig kvalitet og smag din avocadocreme godt til. Kan din kæreste ikke lide laks, så vælger du tigerrejer eller god parmaskinke istedet:

Ukompliceret forret med laks og avocado
Ukompliceret forret med laks og avocado

Til hovedret laver du speltotto. “Grød” er hipt, nordisk, billigt og nemt. Fanøskinken kan erstattes med en anden god skinke og Digekrone med parmesan.

Speltotto med ost og skinke
Speltotto med ost og skinke

Sidst men ikke mindst, laver du en hvid chokolademousse, hvor du følger opskriften, men erstatter bergamotte med appelsin og gerne blodappelsin (selvom de er lidt sværere at få fat på). Her er der kun een regel: brug ordentlig chokolade!

Hvid chokolademousse - ikke et øje er tørt
Hvid chokolademousse – ikke et øje er tørt

Tulipaner er faktisk spiselige (og i sæson), så du kan erstatte de tørrede blomster med kronblade af dem. Vask dem dog grundigt, de kan være svære at få fat på økologisk. Alternativt kan du sagtens udelade blomsterne.

SÅDAN! Snip, snap, snude – nu er husufreden ude.

Og du skal nok blive behandlet som en KONGE resten af året.

Rigtig god fornøjelse.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

2 thoughts on “PANIKMENUEN til Valentines Day”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *