En hemmelig opskrift på grydebrød med æble og cider

Jeg har fået en aldeles vidunderlig opskrift på grydebrød.

Desværre kan jeg ikke videregive den, da den forhåbentlig snart bliver at finde i en (uden tvivl vildt lækker)kogebog. Men jeg kan alligevel godt videregive en ide, som bygger videre på grydebrødsopskriften.
_DSC9401

Jeg skrev i tirsdag om vores søndagsfrokostSpisehuset 56 grader under det nye koncept “Smag på søndagen”.

Her fik vi som en del af forretten serveret et lækkert brød med et helt indbagt æble.

Det gav dels en herlig fugt til brødet, dels en god smag og endelig var det superlækkert at bruge æblet som “smør” på brødet.

Efterfølgende har jeg afprøvet ideen herhjemme og i stedet for et almindeligt brød, har jeg altså kommet æblet i mit (nye) grydebrød.

Når jeg laver grydebrød, ælter jeg dejen om aftenen og sætter den til hævning på altanen natten over. Næste morgen varmer jeg ovnen til 250 grader med en støbejernsgryde i. Når alt er helt varmt, bliver dejen dumpet ned i den varme gryde. Det er med til at give en ekstra sprød skorpe og det betyder også, at æblet til sidst stikkes ned i midten af brødet.

Jeg har bare taget blomst og stilk på æblet. Det vil sige, hverken skrællet eller fjernet kernehus.

Brødet bager den sædvanlige tid.
_DSC9397
Dagens andet tip er at erstatte væsken i ethvet brød med cider. Mange af os bruger allerede øl i vores brød, men cider har en mindst lige så god virkning og giver en rigtig god smag. Særligt her i efterårs- og vintermånederne er det helt oplagt med denne erstatning. Da jeg alligevel havde en rest fra den skønne gratin, som vi spiste brødet til, så var det ingen sag at hælde en slat i dejen.

Et brød bagt på god mel med et helt (overraskende) æble i midten og lavet på cider. Dét er godt!

NB: Google er din ven, der findes MASSER af gode grydebrødsopskrifter derude.

God torsdag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

One thought on “En hemmelig opskrift på grydebrød med æble og cider”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *