Vi er kommet til sæsonen for vintersalater og her er et fint bud med ingredienser, som jeg stort set altid har i køleskabet og koloniallageret.
En nem salat, der kombinerer linser, som giver noget fylde med sprøde nødder, friske æbletern og herlige bagte selleri, som har denne her umiskendelige nøddesmag.
Salaten fungerer fint som fyldigt tilbehør, der overflødiggør kulhydrater, men er også en herlig selvstændig frokostsalat, der tilmed fungerer fint som madpakke.
(Til 4 personer)
Start med at skrælle sellerien og skær den i små tern på ca 1 x 1 cm. Læg selleriternene i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir og vend dem godt med de 2 spsk olivenolie. Drys med groft salt og peber. Bag ternene i ovnen ved 200 grader, til de er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca 20 minutter.
Rist hasselnødderne på en pande med 1 spsk nøddeolie til de er gyldne. Pas på olien ikke bliver for varm, så branker nødderne alt for hurtigt. Giv dem et drys salt også.
Kom linser, vand, laurbær og timian i en gryde. Lad det koge op og skru ned, så blandingen koger stille videre i ca 15-20 minutter, til linserne er møre, men stadig har bid. Hæld linserne i en si, så alt vandet drænes fra.
Bland linserne i en skål med de 3 spsk olivenolie, 2 spsk nøddeolie, eddike og smag til med salt og peber. Juster om nødvendigt med mere olie og/eller eddike.
Skær æblerne i samme størrelse tern som sellerien, 1 x 1 cm.
Bland selleri, æble og mynte med linserne og smag til igen med salt, peber, eddike og olie.
Salaten smager også dejligt kold.
Rigtig god fornøjelse og hav en dejlig weekend.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk