Granatæble, mascarpone, honning, hasselnødder og appelsiner

Det er weekend og måske skal der dessert på bordet hjemme hos dig. Denne dessert er super nem og du bestemmer selv, hvor “heftig” den skal være afhængig af hvilken “topping” du vælger. pomegranate-food-protography (foto Martin Kaufmann) 1

Du kan også lade være at karamellisere hasselnødderne og dermed twiste desserten helt over i en “Sund og stærk” version.

Til morgenmad kan du slippe afsted med at spise retten her med skyr: Dessert til morgenmad.
pomegranate-food-protography (foto Martin Kaufmann) 4
Jeg lavede desserten helt tilbage i december, da mandarinerne var allerbedst. I dag laver jeg den med blodappelsiner. Du kan vælge den citrusfrugt, du bedst kan lide og som er i sæson.

Citrus med dadler, granatæble, honning og hasselnødder
Dessert, brunch eller morgenmad til 4 personer

  • 80 ml honning – meget gerne Helt honning med kanel
  • 20 afhindede hasselnødder
  • 1 granatæble
  • 4 mandariner, appelsiner eller blodappelsiner
  • 6 store Medjool dadler
  • 4 spsk mascarpone, græsk yoghurt eller skyr

Smelt honningen på en pande og tilsæt hasselnødderne. Vend godt rundt med en træske og lad nødderne få et par minutter. Træk panden af varmen og lad nødderne køle let af.

Granatæblet pilles og kernerne kommes i en lille skål.

Pil mandarinerne og skær dem i tynde skiver. Såfremt du bruger appelsiner, skal skrællen skæres af med en kniv og enten fileteres eller skæres i tynde skiver. Såfremt den hvide hinde bliver på appelsinerne, bliver det simpelthen for bittert.

Herfra er det super nemt. Frugten bredes ud på et stort fad eller en tallerken. Sæt mascarponen på med to teskeer og drys til sidste hasselnødderne over og evt den resterende honning, hvis den stadig er let flydende og ikke blevet alt for karamelliseret.

That´s it!
pomegranate-food-protography (foto Martin Kaufmann) 2

Rigtig god mandag!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Rød tallerken fra Bent Brandt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *