Ingefærcookies med chokolade – fordi det er søndag

Det tegner til at blive den smukkeste forårssøndag og selvom både Chokoladefestival og Kaffesmagning med Koppi på Noma trækker, så tror jeg også løbeskoene og en tur rundt om Lyngby Sø er på dagsprogrammet.
Food-photography-becauseitmatters-Martin-Kaufmann 10

Hvorvidt, der skal falde belønning af (efter løbeturen) i form af ingefærcookies, det har jeg ikke helt bestemt, men måske du liiiiige skal have inspiration til en spicy cookie, som du hurtigt kan bikse sammen og nyde på sådan en smuk dag.

Ingefærcookies

(ca 24 stk)

  • 125 gr smør
  • 90 gr brun farin
  • 230 gr lys sirup
  • 375 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt ingefær
  • Kornene af 1 stang vanille
  • 100 gr grofthakket god (!!) mørk chokolade eller “handy” chokoladeknapper fra feks Amedei eller Mast Brothers, Friis-Holm ville også være vidunderlig……

Smør og farin piskes godt sammen i en røremaskiner eller med håndmikser. Det tager 6 -8 minutter, til blandingen er lys og cremet. Tilsæt sirup, vanillekorn og ingefær og rør lidt mere. Sigt til sidst mel og bagepulver i og vend det rundt i dejen med en dejskraber. Til allersidst foldes den mørke chokolade ligeledes i.

Sæt dejen på køl i en halv time.

Tænd ovnen på 160 grader.

Tag dejen ud af køleskabet og tag 1 spiseskefuld af dejen ad gangen og rul til små “bordtennisbolde,” som sættes på en bageplade med bagepapir og trykkes lidt flade.

Bag kagerne i 15 – 20 minutter til de er gyldne og sprøde udenpå, men bløde og chewy indeni.

Køl kagerne let af og spis dem – måske med en iskold Mette Most fra Strynø til?!

En iskold æblejuice til med det passende navn: Mettes Most og så skal der hentes endnu mere inspiration til de næste bageprojekter
En iskold æblejuice til med det passende navn: Mettes Most og så skal der hentes endnu mere inspiration til de næste bageprojekter

Dejlig søndag til dig.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Emaljetallerken fra Falcon købt hos Sunday Morning

Kogebøger:

Chad Robertson: “Tartine 3

“Den økologiske bager” fra Emmerys

“Gails Artisan Bakery,” London

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *