Søde påskegæster og hovedet blev lagt i blød til forberedelse af en forårs frokost, som kunne passe til et overvejende feminint selskab.
Frokosten blev følgende:
- Laks med avocadocreme og marinerede krydderurter
- Blinis med friskpillede rejer, ramsløg pesto og creme fraiche
- Fiskefrikadeller med hjemmelavet remou
- Schweiziske oste (direkte import fra gårsdagens hjemkomst fra Engelberg)
Idag får du opskriften på fiskefrikadellerne, som blev usædvanligt gode med twistet af revet citronskal. Jeg eeeeeelsker fiskefrikadeller og foretrækker selv at hakke fisken med en god skarp kniv. Det giver – efter min mening – en langt mere behagelig struktur, end den sædvanlige uhyrligt finthakkede fiskemos, man finder i den færdiglavede fars.
Fiskefrikadeller
- 800 gr torsk
- et par håndfulde blandede finthakkede krydderurter, f.eks. dild, kørvel og persille
- 3 æg
- 2 dl fløde
- fintrevet skal af 1 citron
- salt og peber
Hak torsken relativt fint med en kniv og rør den derefter sej med salt. De øvrige ingredienser tilsættes og farsen røres godt sammen, til den er homogen.
Lad farsen hvile lidt, mens du rører remouladen sammen.
Hvis du tør, kan du smage på farsen, om den er tilpas krydret. Er det for dristigt, starter du med at stege en lille prøvedelle og smage på den.
Remoulade
- 6 spsk karrypickles
- hakket bredbladet persille
- 3 spsk creme fraiche
- 3 spsk mayonnaise
Jeg laver med jævne mellemrum et stort glas karry pickles og det er rigtig rart at have stående i køleskabet til bl.a. en gang hjemmelavet remoulade.
Alle ingredienser røres sammen. Du kan evt hakke din pickles (endnu) finere, hvis du har lyst. Bland gerne en masse krydderurter i og suppler evt med finthakkede cornichoner.
Varm olivenolie og smør, form små deller og steg dem omhyggeligt – men endelig ikke for længe, så de bliver tørre.
Klar til servering. Smager skønt med hjemmebagt rugbrød.
Mange hilsner,
Mette
Fotograf Martin Kaufmann