Tomat og brødsuppe med kødboller og basilikumolie

Selvom vi har haft lidt sommer i nogle dage nu, så viser kalenderen efterår og jeg er langsomt gået i gang med varmende retter.
_DSC2547

Stadig er der sindsygt gode tomater og jeg har leget med en masse af dem her og skabt en skøn, skøn suppe, der mætter og gør glad.

Helt vegetarisk fik jeg ikke lov at lave suppe, så en kødbolle blev også rørt sammen med masser af basilikum og citron og kogt nænsomt.

Kyllingekødboller med citron, basilikum og Unika
(til 3 personer)

  • 400 gr kyllingefars
  • 1 æg
  • 40 gr revet Havgus eller Kornly
  • revet skal af 1/2 citron
  • 125 gr Loke fra Arla Unika eller ricotta
  • Salt og peber
  • 4 spsk finthakket basilikum

Rør alle ingredienserne sammen til en god fars. Kog en lille prøvebolle eller smag på den rå fars, hvis du tør. Juster om nødvendigt med citron, salt og peber.

Sæt en gryde saltet vand over at koge og lad vandet komme lige akkurat under kogepunktet. Dump kødboller i en efter en og accepter, at du skal lave dem af ca 3 omgange, med mindre du bruger en meget stor gryde.

Tomatsuppe

  • 40 ml rigtig god olivenolie
  • 600 gr fuldmodne sensommer tomater
  • 1 liter god hønsefond
  • 2 store fed finthakket hvidløg
  • 1 hel rød chili
  • 4 store salvieblade
  • 1 håndfuld timian – gerne med citrontimian også
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og peber
  • 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
  • Rigtig god balsamico til servering

Hak tomaterne groft. Sæt en gryde over med olivenolien og lad den blive godt varm. Når olien er varm tilsættes tomater, salvie, timian, rosmarin og den hele chili. Lad grøntsagerne sautere kort, krydr med salt og peber og hæld fonden på. Lad suppen koge ved middel varme under låg i ca 45 minutter.

Smag suppen til.

Lige før servering kommes brødet i og når suppen serveres dryppes med en god balsamico.

Basilikumolie

  • 1 bundt basilikum
  • 1 lille fed hvidløg
  • Salt og peber
  • ca 1 dl god olivenolie

Blend alle ingredienser sammen og smag til.

Anret suppen i store, dybe tallerkner. Læg 3 – 5 kødboller i, “tegn” med basilikumolie og balsamico. Garnér også gerne med et par flotte basilikumblade.

Så er der aftenmad.

Velbekomme!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Hvid tallerken fra stellet Ursula, som nu produceres af Kähler

Ske fra Iittala

Vandglas fra Ikea

One thought on “Tomat og brødsuppe med kødboller og basilikumolie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *