Teriyaki kylling med edamamebønner og rucola-savoy

Slut med gallamiddage og kager. Vi er retur ved hverdagsmaden.

Christen Olsen (CO Torveplads i Torvehallerne) laver den mest geniale lille krydderurt: rucola-savoy.

En lille genial krydderurt
En lille genial krydderurt


Det er en blanding mellem en grøntsag, salat og en krydderurt. Masser af anvendelsesmuligheder, god krydret smag og som en kål-krydsning, vil jeg også tro, den er ganske sund.

Jeg har valgt at bruge den sammen med fuldkornsnudler, kylling og edamamebønner. Det er nem hverdagsmad, som smager skønt og er hurtigt tilberedt. Især hvis du har lavet teriyakisaucen på forhånd.

Til 4 personer.

Hjemmelavet teriyakisauce:

  • 2 1/2 dl mirin
  • 2 1/2 dl soja
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1/2 dl sake
  • 50 gr rørsukker

Kog mirin ind til 2/3. Du skal regne med, det tager ca et kvarter. Tilsæt soja og kog igen ned til 2/3. Det tager ca 20 minutter. Tilsæt de resterende ingredienser og kog blandingen ind i nogle minutter til alkoholen er fordampet. Smag til.

Afkøl sauce og hæld den på glas eller flaske.

Øvrige ingredienser:

  • Fuldkornsnudler – gerne fra King Soba eller Clearspring
  • 450 gr kyllingeoverlår i strimler
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 stykke frisk finthakket ingefør på størrelse med en tommelfinger

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

Steg kyllingestrimlerne ved høj hård varme, så du får en fin stegeskorpe. Skru ned for varmen og tilsæt de to slags løg samt ingefør. Lad det sautere med til løgene er klare.

Vend en passende mængde teriyakisauce i, men hold igen du skal ikke bruge det hele.

Vend nu edamamebønner og nudler i og drys med HELE bakken af rucola-savoy.

Et drys ristet sesamfrø – evt sorte – kan du sagtens komme på også. Det giver lidt ekstra smag. Og knas.  

Jo, jo - der er skam mad under alt det grønne
Jo, jo – der er skam mad under alt det grønne

Velbekomme. Og dejlig onsdag til dig.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 thoughts on “Teriyaki kylling med edamamebønner og rucola-savoy”

  1. Spændende med en ny ingrediens. Jeg har et mål om at smage alle grøntsager, der kan opdrives i Danmark, men der er simpelthen så mange, som jeg slet ikke ved eksisterer.

    1. Kære Sysler,
      WOW – sikken en udfordring. Der er lidt at tage fat på. Både vilde og dyrkede 🙂 Men sikken en sjov udfordring!
      Jeg er slet så småt ved at kaste mig over tang. Det må være det næste naturlige skridt efter ukrudt.

      For nylig blev jeg selv introduceret til en ny grøntsag: asparges-jordskokken: http://www.becauseitmatters.dk/spiseklubben9/ Det er altså sjovt, når man får føjet nye ting til sit repertoire 🙂

      Rigtig fin blog, du selv har.

      Mange hilsner, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *