På besøg i Sommer(nabo)landet: Kaffe, galleri og shopping hos Snickarbackan 7 i Stockholm

I rækken af anbefalinger til Stockholm er vi kommet til et unikt og meget hyggeligt sted tæt på Stureplan.

Gå lidt nordpå ad Birger Jarlsgatan til den lille sidegade Snickarbacken, som via en trappe forbindes til Regeringsgatan. I Snickarbackan 7 ligger en unik kaffebar/galleri/butik, der bærer samme navn: “Snickarbacken 7.”

20130709-152351.jpg

I en tidligere staldbygning til en katolsk pigeskole fra slutningen af 1800-tallet ligger en kombineret cafe, galleri og koncept-butik. Her findes en ganske personlig og unik blanding af både ny og vintage mode, magasiner, bøger, antikviteter, børnetøj og sågar en shop-in-shop “Badrummet”, der sælger artikler til badeværelset. Men alene indretningen med de originale døre og lofter, gør det til et unikt besøg.

Indgangen og cafedelen, som ligger forrest, er et langt smalt rum, men når man kommer ind i galleri og butiksdelen udvides butikken og man får fornemmelsen af, at her tidligere har ligget et værksted.

20130709-152415.jpg
Kaffen kommer fra Kaffeverket , der har specialiseret sig i kaffe fra det lille mikro-risteri Da Matteo i Gøteborg og serveres yderst kompetent af dygtige baristaer. Desuden kan der købes bønner til at tage med hjem og diverse kaffeudstyr. Du kan følge med i Kaffeverkets aktiviteter på deres Facebook-side.

20130709-152359.jpg

Cafeen serverer – foruden god kaffe – morgenmad og enkle frokoster. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har drukket andet end kaffe der, men jeg må også erkende, at jeg hver gang har været voldsomt fristet af kanelbullarne og croissanterne. Til frokost findes en dagens ret men også et enkelt kort med gode sandwich og salater samt dagens suppe. Priserne ligger omkring 100 kr per ret. Plus/minus.

20130709-152407.jpg

Galleriet har skiftende udstillinger i cafeen, men det er hovedsaglig fotokunst, der bliver præsenteret.

Når du alligevel er i området, så gå fra Snickerbacken op ad trappen til Regeringsgatan og lidt til højre for først at finde Brunkebergs Bageri. Brunkebergs bageri drives af Heléne Johansson, der også har skrevet et bar geniale bagebøger. Den ene om brød og den anden om kager. Helénes passion for bagværk er tydelig. Ingen genveje, de bedtse råvarer og TID er essentielle ingredienser i alt hendes brød og gode kager. Her bliver bagt både med og uden surdej men oftest laves hendes brød med en eller anden form for fordej.

Du finder bageriet både på Regeringsgatan og Dalagatan:
Regeringsgatan 86
Åbningstider:
Mandag – torsdag: 06.30 – 18
Fredag: 06.30 – 17
Lørdag: 8 – 14.

Dalagatan 9 J
Åbningstider:
Mandag – fredag: 7 – 18
Lørdag: 8 – 16
Søndag: 8 – 15.

Gå nu fra bageriet sydpå igen mod Kungsgatan. Snart kommer du til den lille fine Chokladfabriken, som står for den fineste håndlavede chokolade, petit-fours, kager, is og drikkechokolade. Alt laves med kærlighed af parret Martin og Ellinor Isaksson. Martin er konditor og har været i 4 år på det svenske kokkelandshold. Chokladfabriken er et oplagt sted at købe en lille gave med hjem. Her findes de fineste æsker i lækkert design.

Du finder også Chokladfabriken et par andre steder i byen:

Södermalm:
Renstiernas gata 12
Åbningstider:
Mandag – fredag: 10 – 18.30
Lørdag 10 – 17.

City
Regeringsgatan 58
Åbningstider:
Mandag – fredag: 10 – 18.30
Lørdag 10 – 17.

Vasastan (Cajsa Warg)
St Eriksplan 2
Åbningstider:
Mandag – fredag: 8 – 20
Lørdag 10 – 19.

Følg også Chokladfabriken på den fine blog: Pralinuttprinsessan og deres Facebook-side.

Nu vil jeg ønske dig en rigtig god lørdag og weekend.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *