På besøg i Sommer(nabo)landet – Drop Coffee i Stockholm

Så er det blev tid til anbefaling af (endnu) en af Stockholms hippe kaffebarer; Drop Coffee som naturligvis ligger i Stockholms charmerende kvarter, Södermalm og drives af tre venner: Oskar Alvérus, Erik Rosendahl og Joanna Alm.

20130709-151842.jpg

NB: Hvis din tålmodighed holder så længe, er der et par ekstra tip til Södermalm i bunden af indlægget.

Drop Coffee er nok dén kaffebar i Stockholm, der minder mest om Coffee Collective, mens den endnu kun lå i Jægersborggade.

Passion og håndværk er en forudsætning for alle de kopper kaffe, her serveres. Der bliver ydet maksimal opmærksomhed og akuratesse på alt fra temperatur, brygning, udstyr og selvfølgelig bønnerne i en respekt af, at kaffe er et produkt af stor social-økonomisk betydning. Derfor kan farmeren til alle bønnetyperne også spores.

Kaffen bliver ristet i nænsomt og langsomt i små portioner for at udnytte det fulde potentiale af de hunderede af potentielle aromaer, som en kaffe kan indeholde.

20130709-151849.jpg

Hos Drop Coffee sætter indehaverne Joanna, Oskar og Erik også en ære i, at kaffebarens baristaer deltager i konkurrencer og som regel med gode resultater til følge; Barista Cup 2011 og 2013 samt Brewers Cup 2013 og Svensk Latte art Championship 2013.

20130709-152007.jpg

Drop Coffee
Wollmar Yxkullsgatan 10

Åbningstider:
Mandag – Fredag: 07.30 – 19
Lørdag – Søndag: 10 – 17

Når du alligevel er i området, så kan jeg anbefale at fortsætte gåturen ud til den fantastiske magasin-kiosk: Paper Cut.
Her finder du et udvalg af magasiner, som er fuldstændig uovertruffet. Jeg kender temmelig mange madblade, men de havde stadig en håndfuld, som var helt nye for mig.

Paper Cut
Krukmakargatan 24-26

Åbningstider:
Mandag – Fredag 11 – 18.30
Lørdag 11 – 17
Søndag 12 – 16.

Åbningstider i Juli:
Mandag – Fredag 11 – 18
Lørdag 11 – 16
Søndag Lukket

På Södermalm ligger også Urban Deli, som er lige præcis dét, dens navn også siger. Her er supermarked, deli, cafe, skaldyrs- og vinbar. Et sted, men gerne hænger ud, får plejet sine tømmermænd, mødes med en god veninde eller tager et glas vin efter arbejde.

Jeg har flere gange spist deres eminente fiskegryde, som er spækket med masser af god fisk og skaldyr. Martin fik sidste gang en rustik brunch, som også var vildt lækker og fascinerende vovet at servere noget, så enkelt og …. ja rustikt. På tallerkenen var der røræg, tykke skiver bacon, hjemmelavede pølser, tomatchutney, pommes frites og sennep. Sådan.

Vær opmærksom på, at der i weekenden næsten altid er fuldstændig proppet med mennesker og du skal forberede dig på ventetid. Men fortvivl ikke, et udemærket venteliste system sikrer, at du ikke skal vente uendelig længe og mens du gør det, er der masser at kigge på. Der er også mange siddepladser og relativt hurtig udskiftning. Trods alt.

Bord KAN bestilles, hvis man er mere end 8 personer.

Men snyd endelig ikke dig selv for at snuse rundt i supermarked og deli-afdelingen. Der er masser af skønne sager.

Urban Deli
Nytorget 4

Åbningstider:
Søndag – Tirsdag 8 – 23
Onsdag – Torsdag 8 – 24
Fredag – Lørdag 8 – 01

I morgen får du et kombineret Stockholm/Göteborg indlæg og så er det slut med den svenske hovedstad i denne omgang.

Kærlig hilsen,
Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 thoughts on “På besøg i Sommer(nabo)landet – Drop Coffee i Stockholm”

 1. Det er virkelig nogle rigtig gode guides, du har skrevet, Mete! Jeg har faktisk aldrig været i Stockholm, men må i gang med at planlægge et visit efter dine mange anbefalinger 😉 Er vild med at du også giver dig tid til at føre dine læsere ind i dit rejseunivers!

  Håber, at I er kommet godt hjem fra Thailand.

  God weekend.

  Kh,
  Tanja

  1. Kære Tanja,
   Det er jeg rigtig glad for at høre! Og se så at komme til Stockholm! 🙂 🙂 I den kommende uge bliver det vist Berlin, der skal i fokus 🙂
   kh, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *