Salat med figner og brødcroutoner

Taget i betragtning at dette stort set ikke er en opskrift og der slet ikke vil forekomme nogle mål i dette indlæg, så synes jeg alligevel, jeg vil give dig inspirationen til en superlækker – og meget smuk – efterårssalat.

Salat med figner og bagel croutoner

Efter at have bagt bagels var det fristende at skære nogle helt tynde skiver og lave fine små croutoner. Som sagt så gjort. Vend med olivenolie og lidt salt. Bag i ovnen ved 200 grader til de er sprøde.

Vask og riv et rødt salathoved (Batavia) i passende stykker. Top med figner i tynde både. Drys med salt, friskkværnet peber, god jomfruolivenolie og – nu kommer det mest sindsoprivende ved denne opskrift – en god figen balsamico.

Jeg kom forleden forbi det yderst velassorterede Dalgaard Supermarked i Hørsholm og selvom det er en del af Super Best kæden, så er der en verden til forskel fra vores lokale Super Best i Lyngby til denne forretning.

Ja, nogle steder i butikken er det lige før, jeg synes, udvalget begynder at komme på højde med det, jeg har set i franske og gode tyske supermarkeder.

Her fandt jeg den gode figen balsamico og i øvrigt et ganske fint udvalg af olier og eddiker. Det sker desværre ikke så tit og jeg var ganske godt forvænt fra tiden i Schweiz.

Drys til sidst croutonerne på salaten, så de bliver ved at være sprøde.

Hvis du vil gøre det ekstraordinært, kan du sagtens tilføje ristede svampe.

Sorry, det er så enkelt. Men det er stadig super dejligt! Og pænt.

Hav en dejlig dag.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

;

2 thoughts on “Salat med figner og brødcroutoner”

    1. Hej Signe, det er jeg glad for at høre. Der er ikke de store udfordringer i denne salat, men det hele smager så dejligt og farverne er så flotte. Jeg er bange for, at Dalgaard kan gå hen og blive mig et dyrt bekendtskab 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *