Pastariget – en anmeldelse

Forleden i Irma faldt jeg over en ny tørret pasta og min nysgerrighed drev mig straks til at lægge den i kurven. Pastaen kommer fra Pastariget i Svaneke på Bornholm.

Det er herligt at se, at flere og flere mindre danske producenter med høje ambitioner og gode kvalitetsprodukter dukker op. Når der så tilmed er tale om en virksomhed, som drives fra en af vore øer, hvor arbejdspladserne i højere grad reduceres … Ja – så er der flere faktorer, der går op i en højere enhed.

Pastaen har vundet Børsens Fødevarediplom og jeg valgte en helt naturel udgave.

Da jeg kom hjem og fandt Pastarigets hjemmeside, fandt jeg ud af, at der findes både en økologisk og en konventionel variant. Jeg må indrømme, at det undrer mig, at man vælger at lave begge dele. Et moderne og langtidsholdbart produkt i dag er i mine øjne økologisk.

Nuvel, måske kan nogle af de øvrige smagstilsætninger ikke fås økologisk…..

Jeg kogte pastaen al dente og smage på den blot vendt i lidt smør, for ikke at forstyrre unødigt.

Og jeg blev meget glad.

Det var en rigtig god og dejlig pasta. Rigtig konsistens, godt bid og skøn smag.

Det er absolut ikke sidste gang, jeg kommer en pakke fra Pastariget i min indkøbskurv. Næste gang vil jeg prøve en af de mange varianter: naturel, fuldkorn, safran, ramsløg og chili, basilikum, rødbede, trøffel, ingefær-appelsin og citron-hvid peber  eller den økologiske: naturel, fuldkorn, chilli  og ramsløg.

Du skulle også prøve den nye pasta fra Pastariget.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

4 thoughts on “Pastariget – en anmeldelse”

  1. Hej Søren,
   Godt at høre.
   Ja – pasta er yt for tiden, men mon ikke den kommer tilbage?!
   /M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *