Karma Kannon i selskab med Early Bird

Vi har været så heldige at få lov at prøvespise Early Bird menuen hos den nyåbnede Karma Kannon i Peder Skramsgade i kvarteret bag Det Kongelige Teater.

Karma Kannon åbnede d. 1. marts og er den 6. restaurant i Karma Sushi kæden, som startede i Nordjylland, siden udvidede til Århus og nu – endelig – er kommet til ejer Morten Hanssons hjemby, København.

Konceptet hos Karma Kannon er såkaldt fusions sushi. Dvs. sushi, der er tilberedt af råvarer rangerende fra det nordiske til det japanske køkken. Der er tale om råvarer af rigtig høj kvalitet, som bliver udvalgt og købt hos en række mindre leverandører. Ja, der bliver sågar importeret råvarer direkte fra Spanien. Morten lover, at der på restauranten i København vil blive holdt et gastronomisk højt niveau og givet endnu mere gas og fusion på sushien.

Man sidder dejligt i det lyse restaurantionslokale med de store vinduer ud mod gaden og baggården. Indretningen er moderne minimalistisk m fokus på sort/hvidt og de smukke “Lilje” stole fra Arne Jacobsen. Alt er gennemtænkt ned til mindste detalje og der er importeret lækkert og varieret service fra Japan.

Early Bird menuen består af 30 stk sushi og selvom du måske er vant til, at det er i underkanten at få at spise andre steder, så tror jeg, følgende line-up vil overbevise dig om noget andet.

Appetizers

Vi startede med en teriyaki flamberet bonito med en halv friteret østers og en wasabi purløgscreme.
Det er første gang, jeg smager bonito i Danmark og det er en skam, vi ikke kender den bedre. Karma Kannon importerer bonito direkte fra Spanien og nej, bæredygtighedsregnskabet går ikke op, men den smager nu rigtig dejligt og sammensætningen med den friterede østers var så god.

Herefter fulgte en lille skål med små stykker rispapir, hvorpå der lå et lille stykke tun, hummerglace, sesam mayo og lidt finthakket forårsløg. En rigtig lille himmerigsmundfuld, selvom rispapiret klistrede lidt i tænderne bagefter.

Men nu var scenen bestemt sat! Al tvivl var ryddet af bordet, vi var ikke i gang med en traditionel sushi menu, her er virkelig tale om en oplevelse i en helt anden klasse.

På bordet kom nu en lille tallerken med wasabi, hjemmesyltet ingefær, lime og citron. Genialt med citrusfrugten og rigtig dejligt at undgå den mærkeligt lyserøde ingefær til fordel for en naturligt bleggul perfekt syltet og sprød ingefær. Igen vidner det om, at her er en restaurant, som vil mere og give gæsterne en oplevelse ud over det sædvanlige.

Flammegrillet laks

Nu fulgte 2 nigiri med flammegrillet laks, upasteuriseret ørredrogn, japansk mayo, purløg og så et fint takket Shiso blad.
Jeg stødte først på shiso for nogle år siden i Korea og siden i Japan. Jeg har faktisk aldrig set det i butikkerne i Danmark, men efter både at have fået dem her samt hos Kiin Kiin, så er det vist bare mig, der ikke har ledt godt nok.

Risen var meget løs i det og gjorde det lidt svært at få nigirien fra tallerkenen i et stykke. Men det er helt bevidst, at man hos Karma ikke ruller risen så hårdt som andre steder. Det resulterer også i en langt blødere og lettere kosistens, som passer fint til den rene smag fra fisken.

Det var en lidt sød, men alligevel harmonisk nigiri.

Karma style maki mono

Næste servering var en futomaki rulle med laks, flødeost, upasteuriseret ørredrogn, crunch og ditto sirup. Hele herligheden var toppet med en rigtig god portion karse.

Det var herligt forfriskende med karsen. En super god ide og et herligt nordisk touch.

Nigiri

Fire flotte nigirier blev nu sat foran os. 2 med havbars, avocado, goma dressing, sesam og ditto mayo. Ved siden af tun tataki med fløde ost og spicy sesam.
Både tun tataki og havbars er sjældne gæster på et sushi kort og det var rigtig dejligt at opleve disse skønne – og i Karma Kannon regi – ret enkle nigiri.

Rainbow roll

Nu fulgte en klassiker, men naturligvis i Karmas fortolkning.

I rullen var der kongekrabbe og den var toppet med tun, havbars, laks og avocado. Øverst den gode hummerglace, som vi også fik til den første appetizer og et dejlig sprødt lag af kataifi. Hele herligheden lå på en lun sauce af krabbe og østers med sake og japansk mayo.

Det var en vildt lækker rulle, omend det samlede indtryk også var til den fede side.

Og generelt stod det faktisk klart nu, at sushierne er “the american way” eller mere præcist california style. Der bliver brugt en del cream cheese og mayoer, som selvfølgelig smager rigtig dejligt, men også efterlader et kalorieholdigt indtryk.

Karma sizling de luxe roll

Næste rulle var med tempurarejer i midten  – vel at mærke som double up – toppet med marineret laks, avocado og masser af helt tyndt skårne radiser. På siden var der mere af den skønne citrus soya med forårsløg, som laksen også var marineret i.
Mums – rigtig godt! Igen et super pift fra de sprøde radiser, som passer vældig godt og giver det nordiske præg.

Efter denne rulle, som er lidt af et måltid i sig selv, fik vi en ganerenser: en granite på lychee med fintrevet limeskal. Det smagte rigtig dejligt og formålet lykkedes. Munden blev frisket op.

Karma crunch

Signaturruller findes der også hos Karma Kannon. Denne var – igen – med tempurarejer (stadig dobbelt lag), masago, crunch og sirup på soya, mirin og sake. På toppen var der avacado og karse.

Det begynder at blive rigtig svært at finde på nye superlativer. Det er lige som om, niveauet bare stiger og stiger. Jeg når flere gange at sige til vores søde tjener Thomas, at nu har jeg fundet min yndlingsrulle. Og dette var altså en af dem, jeg fik udnævnt.

Karma sizling tuna

Finalen var endnu en sizling roll og hvilken en! Tempurarejer, tang salat, sesammarineret tun, onion rings, pasteuriseret ørredrogn, sesamcreme og kørvel. I en lille skål blev der serveret lidt ekstra dressing svarende til tunens marinade.

Jeg tror, det er første gang, jeg har fået tangsalat i en rulle, men det var helt genialt! Og det var hele rullen også.

Vi sluttede på toppen og jeg fandt min Karma Kannon yndlingsrulle. Tror jeg. Men det nåede jeg jo at sige et par gange……

Vi – 2 personer – fik i alt 30 stykker sushi, appetizers og ganerensere. Heraf var 12 af stykkerne, 3 serveringer, med tempurarejer og som det kan ses på billederne, var det endda rejer i dobbelt lag.

Der er ingen tvivl om, at tempura rejer er en yndling hos rigtig mange. Når man tilmed sidder på restauranten og får mulighed for at få en helt friskkogt, lun og sprød reje i top kvalitet, så bliver det ikke bedre. Alligevel kunne jeg godt have ønsket at se lidt mere variation. Selvom jeg også er vild med tempura rejerne.

Vi drak vand til vores menu denne aften. Men hvilken vand! Karma Kannon har på genial vis tilsat smag til karaffelvandet. Således valgte vi citron, lime, mynte og agurk. Mynte og citrus blev let most sammen, før agurke is og vand blev tilsat.

Nøj, hvor var det godt! Og genialt at drikke til.

Restauranten har desuden et rigtig godt og bredt udvalg af sake og et fornuftigt vinudvalg.

Skynd dig ned på Karma Kannon. Det er nytænkt sushi af meget høj kvalitet og med et rigtig godt tilbud fra Early Bird, så er du virkelig sikret value for money.

8 thoughts on “Karma Kannon i selskab med Early Bird”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *