Vi er gået i juicemode.
Dagen startes med en god, blandet juice bestående af hovedsagligt grøntsager, men også lidt frugt til at give sødme og/eller kant.
Konkret køber vi juice-selv-kassen fra Årstiderne, som gør det noget så nemt med de gode takter.
Kassen indeholder alle ingredienser til juicen og der følger (selvfølgelig) også opskrifter med. I hver kasse er der 3-4 slags juice, som kan laves 2 gange.
Afhængig af hvilken slags juicer man bruger, bliver det i alt til 3-4 liter juice.
Konceptet gør, at vi får masser af variation, får prøvet nogle nye kombinationer og sidst – men måske vigtigst – så er det simpelthen så nemt at finde ingredienserne frem og bare juice dem jvf opskriften.
Det er sjovt at se, hvordan ellers velkendte grøntsager “opfører” sig, når de bliver juicet og smagsnuancerne ændres og tyggemusklerne kan slappe af og den – som regel – knasende dimension er væk. Desuden er det sjovt at prøve ingredienser, som absolut ikke virker oplagte, som f.eks chili og peberrod.
Jeg har tidligere skrevet om bogen “Safter,” som for alvor satte mig i gang med selv at juice. Bogen indeholder gode grundregler for, hvad der passer sammen og hvad der skal i en velsmagende juice. Den kan jeg bruge, hvis jeg har lyst at freestyle med kassens grøntsager.
I den forrige kasse, var der en rigtig fuldtræffer, som havde en helt overraskende og vidunderlig smag. Den opskrift er blevet skrevet ned til en anden god gang. Men du skal også have opskriften:
Lysegrøn magi
- 1/2 citron
- 200 gr persillerod
- 1/2 fennikel
- 1/2 lime med skræl
- 1/2 squash
- 2 pærer
Alle ingredienser gøres rene og juices. Servér iskold eller med masser af is.
Pt drikker vi obligatorisk juice hver morgen og i weekenden bliver det måske til en ekstra. Jeg kan ikke lade være at være lidt spændt på at se, om det kommer til at betyde noget for vores “vinter-helbred.”
Vi fik en juice-selv-kasse leveret i søndags. Det er nemlig Årstidernes seneste tiltag, at hviledagen ikke længere kommes i hu, men nu kan bruges til herlig økologisk madlavning. Det sætter jeg – som kunde – ufatteligt meget pris på.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr:
Sugerør fra Etsy
Glas fra Riedel
Der ser da lækkert ud, Mette!
Hvilken juicer har du? Juice er vidst blevet det helt store her i starten af 2014 og hopper om jeg skal hoppe med på vognen!
(Og denne blogpost falder da også i en ny kategori – uden for kål og kage 😉 )
Kh,
Tanja
Hej Tanja,
Ja, altså jeg ved godt, at sammensætningen lyder pudsig, men det var SÅ genialt.
Vi drikker kun een hver (hverdags)morgen, så jeg gik en hel dag og glædede mig til næste morgen! (Tal om at være et madøre!)
Jeg bruger en Wilfa slowjuicer: http://wilfa.dk/katalog/product.php?productid=16450&cat=334&page=1 – det er en god maskine til pengene. Man kan få nogle, der er endnu bedre og dyrere, men jeg synes, Wilfa er rigtig god værdi for pengene og jeg ville gerne have en slowjuicer for at få så meget som muligt ud af råvarerne.
Og ja, det er bestemt udenfor kål og kage, selvom der sneg sig et billede med af smuk grønkål 😉
Hav en dejlig eftermiddag.
KH, Mette
Hej Mette og I andre :-).
Vupti har slowjuiceren, præcis den model til 954 kr – ret god pris!
Har selv lige bestilt en.
Kh Marianne
Wow – det er da et fantastisk tilbud. TAK, Marianne <3
Hej Mette!
Jeg har allerede wilfa slowjuiceren og er også rigtig glad for den 🙂 jeg har dog været i tvivl om den kunne klare hårdere grøntsager som fx gulerod og rødbede. Men det har du godt kunne bruge den til?
Og tak for god inspiration til at afprøve Aarstidernes juicekasse!!
Hej Line,
Dejligt at høre, at der er endnu en Wilfa fan. Jo, den kan sagtens klare de hårde grøntsager også. Jeg plejer dog at skære i lidt mindre stykker, når det gælder rødbeder og gulerødder, som nok er noget af det hårdste, min bliver udsat for.
Og ja, den kasse er genial. Prøv det!
Vi har tømt vores i denne uge og jeg glæder mig som et lille barn til søndag, når der kommer en ny. Med mindre jeg kører til Krogerup i morgen og selv henter forsyninger 😉
Rigtig god weekend!
Hvor er det et fedt koncept med årstidernes juicekasse. Jeg gad snart godt have økologi til døren….
Jeg har aldrig tænkt på at anvende rodfrugter (ud over ingefær og peberrod) i mine juice. Jeg må da så meget juice en persillerod snart!
Smukke billeder og fine ord som altid.
God weekend Mette,
Marian
Ja, det er svært at undvære. Årstiderne leverede en gang i Sverige også, men måske er Göteborg for langt oppe?! Utroligt, der ikke er nogen, der har kopieret konceptet, omend juicekassen naturligvis er en væsentlig videreudvikling 🙂
Der ligger uendelige muligheder i rodfrugterne. Jeg bruger selvfølgelig vildt meget gulerod og rødbeder, men også jordskokker og pastinakker. Principielt er der jo ikke noget, der ikke kan smides i juiceren 🙂
Tak for rosen til billederne. Jeg giver den straks videre. Jeg er så vild med især grønkålsbilledet 🙂
Rigtig dejlig weekend til jer, Marian.
Kh, Mette
Hej Mette
Det er nogle rigtig fine billeder og den juice ser super lækker ud! Jeg vil egentlig bare høre dig, hvor glassene er fra? Synes de er rigtig smukke, og kunne godt tænke mig at få fat i sådan nogle 🙂
Mange hilsner fra
Emilie
Kære Emilie,
Glassene er de skønne Tumbler glas fra firmaet Riedel. Det er egentlig vinglas (uden stilk) men de tåler også varme drikke, så jeg bruger dem til alt fra gammeldags æblekage til mulled cider 🙂
Mange hilsner, Mette
Har lige fået en sana juicer og er allerede i gang men jeg kunne godt tænke mig noget inspiration til hvad man kan lave af pulpen. Der er jo alligevel en del tilbage efter saften er blevet presset ud. Håber du er med på opfordringen.