Cremede fava bønner med kammuslinger

Hestebønner eller fava bønner, som de kaldes i Italien, er en udsøgt delikatesse, som vi desværre ser meget sjældent i danske butikker.

I grunden er det mærkeligt, for de er nemme at dyrke og de smager vanvittig godt.

Fava bønner er lige så meget en sæson delikatesse som asparges og ærter. Det kræver en del arbejde at nå til spisningen, men det er umagen værd.

Nyd dem endelig, hvis du er så heldig at finde dem derude et sted.

Nu til arbejdet:

Bønnen smuttes ud af bælgen

De enkelte bønner smuttes ud af bælgen,

Hestebønner efter første omgang

og blancheres derefter kort

Hestebønner efter anden omgang

og pilles igen.

Nu har du nogle små blanke perler, som du kommer i en kasserolle med en lille smule vand og en god klat smør. Tænd for varmen og lad smørret smelte. Tilsæt en god håndfuld friskrevet parmesan og vendt rundt i bønnerne, til osten er smeltet. Smag til med salt, peber og lidt hakket mynte – men pas på; mynten skal ikke overdøve den fine smag fra bønnerne.

Drys kammuslingerne (2 stk per person) med lidt salt og rørsukker og stil dem på køl i min 30 minutter og gerne natten over. Steg dem på en glohed pande i en blanding af smør og olivenolie.

Steg dem til de har en fin lysebrun stegeskorpe på begge sider.

Læg en stor skefuld bønner i midten af en dyb tallerken. To kamuslinger ovenpå og tilsidst et drys med lidt kronblade af morgenfrue og et par ekstra mynteblade.

En meget smuk ret klar til servering

Det er enkelt, ret italiensk i sit udtryk og noget så dejligt.

Rigtig god appetit.

Mange hilsner, Mette

Fotograf: Martin Kaufmann

 

5 thoughts on “Cremede fava bønner med kammuslinger”

  1. helt enig i, at vi spiser for lidt favabønner herhjemme – men de er jo heller ikke sådan liiige at støve op- desværre! De er skønne som puré på et stykke brød også, mmm.

  2. Jeg vidste faktisk ikke, at de hedder fava bønner – er dog helt enig i, at det er synd og skam de ikke er til at opdrive herhjemme. Jeg har været heldig at finde dem ved min lokale grønthandler et par gange, og så er der også blevet handlet.

    Hestebønner smager fantastisk. Jeg plejer dog bare at sautere dem 1/2-1 minut i en klat smør med lidt salt og peber og servere dem straks. Det lyder dog skønt med parmesan – det må jeg prøve 🙂

    1. Du har ret, man kan sagtens være heldig og en helt enkel tilberedning som din er rigtig dejlig.

      Jeg har det nok sådan, at parmesan aldrig skader….lidt som nogle har det med bacon 🙂

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *