Drømmekage – version MAM

LOVE ..... giver sig selv, når jeg tænker på modtageren af den forestående kage

Langt de fleste billeder på min blog er taget af min kæreste, som er fotograf. Prisen for den ekslusive service at få taget billeder dag ud og dag ind, tirsdag som søndag, under fantastisk “naturligt lys” forhold eller på et tidspunkt af dagen, der kræver et utal af lysaggregater er, at jeg bager alle de drømmekager, som min fotograf kan spise. 

For drømmekagen er yndlingskagen. Eller en af dem.

Jeg bruger en opskrift af Markus Grigo, som generøst har fordoblet mængden af topping. Der er dømt fuldstændigt fedt og sukkerchok, når man spiser et stykke, men den smager fantastisk.

Opskriften er fra bogen “Markus Grigos Kager“,  udgivet i 2004, men desværre udsolgt fra forlaget. Det har Markus imødekommet ved at udgive bogen: “Grigos hjemmebag” fra 2010, der indeholder en række af opskrifterne fra den første bog samt en del nye.

De to - godt brugte - bøger

Min personlige tilføjelse er en god håndfuld blåbær, som bages med bunden, før topping kommes på.

Ingredienser:

Kage:

  • 2 æg
  • 100 gr rørsukker
  • 25 gr vanillesukker
  • 120 gr mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 25 gr smør
  • 100 gr blåbær – gerne frosne. Andre bær kan naturligvis også bruges. 
Ingredienserne til yndlingskagen

 Topping:

  • 180 gr usaltet smør
  • 75 gr mælk
  • 330 gr brun farin
  • 160 gr kokosmel
Topping-ingredienser er klar til gryden

Pisk æg, rørsukker og vanillesukker tykt og skummende. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det ned i massen. Vend det forsigtigt sammen med en dejspatel. Varm mælken med smørret og vend det i massen til sidst, som nu kan hældes i formen. Blåbærrene drysses over. Bank let på siderne så bærrene bliver stort set dækkede af dejen.

Tænd ovnen på 180 grader og find en springform på 25 cm i diameter. Smør formen godt eller for den med bagepapir. Fyld dejen i formen og bag kagen i 20-25 min. Check med en kødnål eller lignende om dejen er fin. Køl kagen af.

Kom alle ingredienser til topping i en gryde. Smelt det og rør blandingen grundigt igennem. Kom topping på den afkølede kage og lad den sætte sig i køleskabet et par timer før servering.

Mums - så er der basis for mange flere billeder ......

Denne søndag var jeg endda så heldig at have besøg af en skøn veninde, som synes, det er lige så sjovt at bakse rundt med små Margrethe skåle. Vi ser desværre ikke hinanden så tit og det var dejligt at have en søndag eftermiddag i køkkenet sammen. Formiddagen var i øvrigt brugt på spinningcyklen, så der blev sparet lidt op til drømmekagen…….

Tak for billeder, Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *