Chorizo hotdogs m ramsløg mayo og brændenælde brioche – ramsløg VI

Jeg har fortalt, hvordan vi i lørdags var ude at plukke ukrudt for at spare på udgifterne til Irma.

Ergo er der basis for endnu et indlæg med de indsamlede urter og foranlediget af fokus på autentisk mad, kan vi liiiiiige få placeret os ind på den sociale rangstige samtidig.

Kan hun snart blive ved med flere ramsløg opskrifter?

JA da – det skal være en smal sag!!

Ramsløg remou

  • 15 blade ramsløg
  • 2 dl neutralolie
  • 2 æggeblommer
  • skvæt eddike
  • 1 lille tsk sennep
  • et par skefulde finthakket karrypickles eller hakkede cornichoner, løg og æbletern i helt bittesmå tern

Start med at blende ramsløg og olie. Sigt igennem et klæde eller en meget finmasket si og du har den smukkeste grønne olie.

Du kan se hvordan hos Griseriet, som forresten bruger både persille og ramsløg. Det er en smagssag og du bestemmer selv.

I dagens anledning.

Nu til mayoen: æggeblommer piskes med sennep og eddike. Nu dryppes olien i drypvis og til sidst en tynd tynd stråle indtil, du har en god tyk mayo. Rør til sidst den hakkede pickles i og smag til med salt, peber og evt lidt mere eddike og/eller sennep.

En håndmodel fra Bagsværd er fløjet ind til dette billede

Brændenældebrioche

  • 500 gr tipo 00
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 dl olivenolie
  • 15 gr gær
  • 10 gr salt
  • 200 gr smør i små tern
  • 5 æg
  • Evt. 1 æg til at pensle med
  • en stor håndfuld brændenælder, som er klippet fri for stængler og skyllet grundigt
Opløs gær i vandet og tilsæt mel og olie. Ælt i 5 minutter og tilsæt derefter salt. Ælt videre i 5 minutter.
Hæver lunt ca 1 time.
Rør smør og æg i dejen lidt ad gangen, og ælt/rør til dejen er helt glat.

Brændenælderne hakkes fint og røres i dejen.

En fiks lille silikoneform er velegnet til formålet, men man kan sagtens lave freestyle brød også, som størrelsesmæssigt passer til de små pølser.

Efterhæver ca 30 minutter.

Pensl evt med æg.

Bages ved 180 grader i ca. 15 – 20 minutter.

Endvidere

  • 1 pk friske små chorizopølser – min foretrukne leverandør er stadig Irma
  • Løgkarse til pynt – Og hvad er det så for noget? Jo ser du, forestil dig, at du kommer et stykke løg og lidt karse i munden på samme tid og så tygger, så har du præcis smagen af den lille fætter, som tilhører korsblomstfamilien og med garanti er at finde i din have under kategorien “ukrudt”.

Nu anretter du et fint fad med dine hottere, eller du lader dine gæster selv sidde og muntre sig og øve finmotorik, mens de samler deres godbidder.

Det er hyggeligt og det smager NÆSTEN lige så godt som chorizo happerne.

Man må rigtig gerne spise Heinz til. Især hvis det regner så meget, at man dropper at hente den bestilte Stokes ketchup, fordi man ville blive så gudsjammerligt våd.

Lidt sennep ville heller ikke være af vejen. Agurkesalat ville jeg også have lavet og onion rings, men ukrudtssamlingen blev bare så hyggelig og tog lidt længere tid end forventet, så derfor blev det den hurtige – og bestemt ikke dumme version – som du ser på billedet.

Hav en rigtig dejlig fredag og god weekend, når du kommer dertil.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *