Blåbærkage med mandler og hvid chokolade

Ovenpå det meget vellykkede forsøg i Vals med Annes lækre pærekage med mandler og chokolade, fik jeg lyst til at lege lidt videre.

En søndag eftermiddag i Januar linede jeg derfor ingredienserne op igen (find den oprindelige opskrift her), men jeg skiftede pære ud med blåbær og mørk chokolade med hvid (med citron og birkes). Resten forblev det samme ‘og fremgangsmåden, som havde virket så fint sidst, brugte jeg igen. Jeg glemte i øvrigt at skrive i det sidste indlæg, hvor jeg befandt mig i et land, hvor man rent faktisk KAN købe mandelmel, at ….fortvivl ikke …… såfremt du er i Danmark, så finder du din super effektive schweiziske stavblender frem og i løbet af nul-komma-dut, har du det fineste mandelmel.

Blåbærrene blev høstet direkte i fryseren. Vi har et rigtig dejligt lager af bær, vi plukkede i sommer.

Denne gang kogte jeg ikke en kompot, da jeg var bange for, at bærrene ville mose helt ud. Istedet råmarinerede jeg de halvfrosne blåbær og lod dem stå på køkkenbordet, mens kagen blev rørt sammen.

“Hjemmeplukkede” blåbær

Igen kom mandler, blåbær og chokolade på kagen før bagning. Denne gang undlod jeg imidlertid at bruge siruppen, da kagen ellers ville få en ret mærkelig farve.Men ……. desværre “druknede” alt det lækre fyld i kagen og jeg opnåede ingenlunde det samme smukke resultat som sidste gang. Nuvel den smagte stadig skønt, men den æstetiske side af mig ville også gerne have haft et pænt resultat.For det ikke skal være løgn, så brækkede kagen også, da jeg skulle flytte den over på fadet. Heldigvis kan et gang flormelis-sne dække for lidt af det.  

 Endnu en gang tak for smukke billeder til Martin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *