Mandelkage med pære og chokolade

En af de blogs, som jeg trofast følger – og har gjort i lang tid – er Anne au Chocolat.  Anne har en fantastisk smittende energi og glæde ved ….. chokolade!

Hendes blog er lækker, inspirerende og aldeles mundvands-savle-provokerende.

Den første uge af 2012 tilbragte vi i Schweiz. Vi var så heldige at bo på det skønne nyåbnede bed and breakfast: Brücke49. Brücke ejes og drives af det dansk-schweiziske ægtepar Ruth og Thomas, som med en helt utrolig sans for detaljen har indrettet “your home away from home.” Det er et sted, jeg slet ikke burde fortælle om, for der er STOR risiko for, at det bliver så populært, at det bliver umuligt at få et ledigt værelse igen.

Brücke49 set udefra - et parisisk inspireret hus fra 1902

De første dage i Januar faldt der i Alperne en masse dejlig sne. Det betød desværre, at vores skiløb blev begrænset og vi et par dage måtte “nøjes” med andre sysler. Men hvad gør det, når man befinder sig i et lækkert køkken og ganske tæt på en af de flotteste spa´er i Europa: Therme Vals.

Lidt stemningsbilleder fra køkkenet

Denne eftermiddag var det dog kagebagning, vi gik i gang med.

Ingredienserne blev linet op:

 Pærekompot:

4 pærer, skrællede og skåret i tern
1/2 citron, saft af
1 stang vanille og 3 spsk sukker (eller 3 spsk vanillesukker)

Kagen:

125 g mandelmel
125 g sukker
3 æg
70 g mel + 1 tsk bagepulver
115 g smeltet smør

Topping:

2 håndfulde grofthakkede mandler
50 g chokolade

Start med at lave en kompot af pærer, citronsaft, vanille og sukker. Sæt gryden på lavt-medium blus og lad stille og roligt pærerne koge møre. Undgå at røre i dem, så du bevarer de fine tern og ikke får en mos istedet.

Herefter afviger min fremstillingsmetode fra Annes: Lav en god, luftig æggesnaps af æg og sukker. Vend derefter skiftevis smør og mel+bagepulver i.

Dejen hældes i enten en meget velsmurt kageform eller en form foret m bagepapir (22 cm i diameter). Drys nu pæretern (drænede – GEM siruppen), chokolade og grofthakkede mandler.

Kagen ser også meget indbydende ud, før den bliver bagt

Bag ved 180 grader varmluft i 25-30 min.

Når du tager kagen ud af ovnen, hældes siruppen over. Såfremt siruppen er blevet for tynd, koger du den ind, til den har ret sirup konsistens.

Tusind tak for lån af en skøn kage til Anne. Vi satte kagen på det store spisebord, så alle gæster kunne få et stykke efter en tur i sneen og alle var meget begejstrede.

 Nå ja – og så kunne vi altså ikke dy os for at give kagen en tur derude i sneen  også:

Hvis du har lyst at læse mere om Brücke, kan du gøre det her.

Tak for smukke billeder til Martin.

7 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Hvor ser det bare vidunderligt og totalt idyllisk ud – der ville jeg sørme gerne invitere min lille familie til 🙂
    Lækre lækre billeder

  2. ruth says:

    hvor var det en dejlig kage og smukke billeder og dejlige dage sammen med jer
    1000 tak for opskift
    lægger du dem også ud så de er printer vendlige mette
    hils martin og astid
    knus fra endnu mere sne i Vals

  3. admin says: (Author)

    Kære Ann-Christine,
    Tusind tak for de søde ord. Det er bare rigtig dejligt at høre.

    Brücke 49 er et helt vidunderligt sted og ideelt for en familie ferie. Det er en lille smal dal i det østlige Schweiz og den er blind, så der er ikke nogen gennemgående trafik. Vals ligger i bunden af dalen. Det er et fantastisk sted, fuldstændig fredeligt og idyllisk. Der er ikke noget turist-industri-larm her. Vi har været der nogle gange nu, de første gange boede vi på hotellet Therme Vals, hvor vi var tiltrukket af Peter Zumthors fantastiske arkitektur. Efter at have mødt Ruth og Thomas, så bliver det helt klart hos dem, vi vil bo fremover. Therme Vals kan man sagtens besøge på dagsbasis.
     
    Sidste sommer plukkede vi masser af blåbær på skråningerne og i starten af januar i år prøvede vi for første gange skiterrænnet, som er meget lille, men rigtig rigtig spændende og godt. Og krævende!

    Rigtig god weekend.

    Mange hilsner Mette

  4. admin says: (Author)

    Kære Ruth,

    Tusind tak 🙂

    Endelig kom bloggen i luften. Det hjalp vist, jeg fik det sidste kærlige puf i Vals!

    Printvenlig må vist være den version, jeg sender dig i en mail. Endnu rækker dn tekniske snilde her på sitet slet ikke til at lave printvenluge versioner.

    Jeg er blevet ramt af Vals-uenza og checker næsten dagligt webcam, bare liiiiige for at se vejret……..

    Hav en skøn weekend. Hils Thomas mange gange. Astrid og Martin siger også Hej herfra.

    Knus Mette

  5. Jeg genså lige det fine indlæg 🙂
    Dejligt at opskriften, som jeg bare fandt på ved et tilfælde, var et hit! Og tak for snakken i dag!
    Kh Anne

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!