Hotel Bertrams – et skønt, økologisk hotel midt i København

– SPONSERET INDLÆG –

Da jeg boede i Schweiz hændte det, at arbejde bragte mig til København. I starten boede jeg på forskellige hoteller, men det var lige til, jeg prøvede Guldsmeden, så havde jeg fundet mit “hjem” og boede trofast dér hver gang.

Interiørbilleder fra Bertrams
Interiørbilleder fra Bertrams


Guldsmeden er en økologisk hotelkæde.

Desværre findes der ikke enormt mange økologiske hoteller, og det er behageligt, at der er nogle , der tænker ud over “genbrug af håndklæder” (du ved, det der lille skilt på badeværelset) for at passe på vore omgivelser.

Guldsmeden hotellerne er en lille kæde, der består af 3 hoteller i Kbh  (alle på Vesterbro), 1 i Århus, 1 i Oslo, 1 på Bali og 1 i Sydfrankrig.

For nogle uger siden fik vi muligheden for at komme på besøg på det mindste af de tre hoteller i hovedstaden, Bertrams på Vesterbrogade 107.

Hotellet ejes og drives af Nikolas Hall, der er en yderst erfaren og kompetent herre i hotelbranchen med adskillige jobs bag sig i nogle af de større (hotel)kæder. Nikolas mødte jeg første gang, da han var hotelbestyrer på Axel Guldsmeden, men siden fik han mulighed for selv at erhverve sig et Guldsmeden hotel og han slog til og ejer i dag Bertrams.

Bertrams er det mindste af de tre hoteller og stedet bærer også tydeligt præg af, at her er mindre “samlebånd” og langt mere sjæl og SERVICE.

En typisk gammel Københavnerejendom er sat rigtig pænt i stand og man fornemmer den skandinaviske “feeling” med smukke trægulve overalt og lys indretning. Til gengæld er det meste af møblementet på værelserne, morgenmadsrestaurant og lounge fra Bali.

Detaljer fra et af værelserne
Detaljer fra et af værelserne

Man kan synes om de indonesiske møbler, hvad man vil, men det er en dejlig afveksling fra de typiske, internationale, ensartede hotelmøbler, som findes alle andre steder.

Der er gode senge, dyner og økologisk sengetøj. Nogle af værelserne har sågar et dejligt badekar og endelig er det en selvfølge, at der er gratis wifi på værelserne.

På badeværelserne hænger skønne kimonoer og der er økologiske cremer og shampoo.

Minibaren er også fyldt med gode økologiske drikkevarer og det er så dejligt at se, man har gjort en ekstra indsats for at finde kvalitetsprodukter og ikke nøjes med det gængse og nemme valg.

Der er ingen restaurant på Bertrams, men med en placering midt på Vesterbrogade, så er det ingen sag at hoppe ud af hoveddøren og hurtigt finde sig et måltid mad.

Til gengæld disker hotellet op med den skønneste økologiske morgenmad, der er renset for koncentratjuice og scrambled eggs fra dunk. Her er fokus på de gode og enkle råvarer. Hvor nogle hoteller i højere grad serverer en slags brunchbuffet til morgenmad med alt fra sild til pandekager, så er det på Bertrams rigtig morgenmad, der bliver serveret.

Økologisk morgenmad
Økologisk morgenmad

Brødet er fra Emmerys og udvalget er stort: rugbrød, rundstykker, croissanter med og uden chokolade samt lyst og mørkt brød.

Den hjemmeblandede yoghurt er  helt suveræn: Den er er rørt af græsk yoghurt, kastanjepure og vanille. Mums, det er lækre sager. Særligt med de gode ristede rugbrødscroutoner og mandler i honning.

Der er altid 3-5 forskellige slags oste, det samme med gode pølser og skinker og endelig et bredt udvalg af syltetøj.

Alt serveres på farvestrålende provencalsk service og det er svært ikke at blive i et dejligt morgenhumør efter sådan en omgang forkælelse.

Brugerne på Trip Advisor er også vilde med Bertrams
Brugerne på Trip Advisor er også vilde med Bertrams

I stueetagen er der en lounge, hvor man kan sætte sig og hvile benene efter sightseeing i området. Her er masser af gode blade, aviser og bøger, som indbyder til at slå sig ned og slappe af.

Hotellet råder over et mindre mødelokale, så hvis man har brhov for at komme lidt væk fra kontoret i et mindre forum, så vil det være en fin mulighed at bruge en dag på Bertrams. Her er inspirerende omgivelser og dejligt at være.

Med vanlig bopæl i Lyngby, synes vi, det kunne være skægt at prøve at være “rigtige københavnere” for en weekend og da vi samtidig allierede os med et par shoppeglade teenagepiger, som er eminente til at bruge og nyde forkælelse, så var opskriften på en skøn weekend klar. Det er faktisk lidt skægt at lade vasketøj være vasketøj og for en stund lege turist i egen by.

Vi havde en dejlig weekend på Vesterbro og jeg kan godt anbefale, at man nogle gange kigger på sin by med nye øjne. Men især kan jeg VARMT anbefale Bertrams som et rigtig hyggeligt og dejligt hotel.

Priserne er yderst rimelige og for en gang skyld, er det skønt at se, at økologi IKKE behøver koste ekstra!

Kan du nu have en dejlig weekend.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

PS Ganske tæt på Bertrams ligger Pony. Et oplagt sted til en superdejlig middag!!!!

8 thoughts on “Hotel Bertrams – et skønt, økologisk hotel midt i København”

 1. Det er SÅ meget et af de steder jeg supergerne vil overnatte og spise på i KBH! Jeg elsker øko og har kun hørt smaddergode ting om Guldsmedens øko-morgenmad!

  Og Vesterbro er i øvrigt et af mine yndlingsområder i hovedstaden.

  Kh
  Marian

  1. Du må se, om du ikke kan få det prøvet, Marian.
   Enten med job eller privat.

   Jeg er tosset med det sted!

   Hav en dejlig søndag.

   Kh, Mette

  1. Det er et rigtig dejligt sted. Og lidt af en perle. Jeg anbefaler det altid, når nogle spørger mig, hvor de skal bo i Kbh 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *