Anne Au Chocolat pandekager med blomme/æble kompot

Kender du det? Man vågner tidligt på en fridag og får lyst til at gå i køkkenet og forkæle resten af familien (som er knapt så morgenfriske).

Denne morgen havde vi ikke mange ingredienser i køleskabet og jeg havde lyst til pandekager, så jeg skulle finde en opskrift uden for mange æg og uden mælk. Ydermere ønskede jeg at bage pandekager uden hvedemel, så der var nogle kriterier at tage hensyn til.

Skønne pandekager med blommekompot og tørrede morgenfruer
Skønne pandekager med blommekompot og tørrede morgenfruer

Det endte med jeg bagte Annes pandekager som en del af en lang forkælelses-morgenmad.

Lige så stille er jeg også begyndt i at få tømt fryseren og måske ligger du – som jeg gjorde – inde med lidt frugt, som skal bruges, inden sommerens nye forsyninger kommer. Derfor lavede jeg en portion blomme-æblekompot, som brugte lidt af mit lager.

Jeg justerede lidt på Annes opskrift, som det i øvrigt var første gang, jeg prøvede. Men jeg er meget begejstret og portionen gav 12 fine små, tykke pandekager.

 • 1 banan
 • 80 g havregrød
 • 1 æg
 • 10 g kokosflager
 • 15 g boghvedemel
 • 1 tsk hjemmelavet vanillesukker
 • smør til stegning

Mos bananen med en gaffel og rør de øvrige ingredienser i. Bag pandekagerne i “klatter” på en middelvarm til varm pande. Sørg for, at det ikke går alt for hurtigt, så pandekagerne bliver brankede, men ikke gennembagte.

Jeg kom de skønne kokosflager i i stedet for kokosmel. De giver lidt mere struktur og det er en dejlig overraskelse at få sådan en at tygge i. Desuden kom jeg 1 tsk hjemmelavet vanillesukker i. Grøden blev en helt almindelig portion havregrød, som jeg kogte direkte til pandekagerne (det var altså ikke en rest fra dagen i forvejen).

Som topping en hurtig kompot/syltetøj af blommer og æbler. Det kan sagtens laves færdig, mens du steger pandekagerne.

Følgende ingredienser:

 • 300 gr blommer uden sten i mindre stykker
 • 300 gr æble (ca 3 æbler), skrællede og skåret i små tern. Hvis du har pærer, så kan det også anbefales at bruge dem i stedet. det smager mindst lige så dejligt
 • 95 gr rørsukker
 • 5 gr hjemmelavet vanillesukker
 • 1 stor kanelstang

Alt kommes i en gryde med låg og står ved middel varme og simrer i en halv times tid.

Tag evt låget af til sidst, så juicen reduceres og tykner kompotten lidt.

Som jeg tidligere har skrevet, så laver jeg syltetøj ud fra følgende grundregler:

 • Lille portion uden konserveringsmidler
 • Ingen geleringsmiddel og intet vand. Frugtjuice og sukker er nok til at give en dejlig “tykkelse”
 • Reduceret sukkermængde – de høje mængder af sukker er ligeledes med til at konservere, men jeg synes slet ikke, det er nødvendigt og foretrækker, at frugtsmagen træder tydeligere frem

Så er morgenmaden klar!

En klat skyr, græsk yoghurt, Unika ymer eller lignende til skader bestemt ikke.

Resten af kompotten kom i et syltetøjsglas og bliver spist på yoghurt, brød, skyr mm i løbet af de næste 1-2 uger.

Rigtig god morgen!!!

Mange hilsner,

Mette

PS Desværre må du undvære et billede i dag, da det er forsvundet i transporten fra DK til Kina. Til gengæld vil jeg bede dig checke Instagram, hvor jeg i går lagde et billede ud af pandekagerne. Du kan finde mig under brugernavnet “Becauseitmatters”.

 

 

 

2 thoughts on “Anne Au Chocolat pandekager med blomme/æble kompot”

 1. Hej Mette
  Jep, det kender jeg godt. Jeg gjorde det i aftes med lammekølle, grønt, rødvinssovs og et lille glas rødvin til. Men jeg har blogget det på facebook. Men opskriften kommer også på bloggen.
  Jeg kunne da lige snige mit mobilnummer ind så du ikke glemmer at SMS en anden gang : D

  VH Hanne/KunstnerKram

  1. Kære Hanne,
   Hihihi – man skulle være i familie med os to, sådan som vi forkæler! 🙂
   Jeg ser frem til at læse om din lammekølle. Jeg har en derhjemme i fryseren, som jeg glæder mig til at gøre kål på. Måske i næste weekend?!
   Hav en dejlig start på ugen.
   Glade hilsner, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *