Ananas – kanel – piskefløde

Måltidets afslutning er nær, men inden skal den søde tand tilfredsstilles.

Igen inspiration fra Lauterbach. Dessert om vinteren kan godt være lidt svært. Jeg holder meget af at få noget frugt efter en middag og udvalget kan være begrænset på denne årstid, især hvis man tænker en lille smule i bæredygtighed. Det gjorde jeg ikke denne lørdag. Jeg indkøbte en ananas af konventionel karakter i Irma, da Årstiderne desværre havde udsolgt.

Til 4 personer:

Marineret ananas:

  • 1 ananas
  • 100 gr sukker
  • 2 dl vand
  • 2 stjerneanis
  • 2 laurbærblade
  • 1 stang kanel

Ananasen skrælles og deles på langs – skær så TYNDE skiver, som du kan. Hvis du er meget sikker på hånden eller har en pålægsmaskine, er det synd at dele ananasen, så kan du sagtens lave nogle hele flotte skiver.

Kog lagen op og kom ananasskiverne i gryderne og læg låg på og afkøl.

Kanelparfait:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel – gerne friskmalet
  • 1 spsk hjemmelavet vanillesukker
  • 4 dl piskefløde pisket til skum

Rør en tyk æggesnaps af alle ingredienser undtagen fløde. Vend den piskede fløde i til sidst og smag til. Juster evt m mere sukker. Frys på en ismaskine eller omrøring i fryseren.

Ved servering lægges skiverne dekorativt op sammen m lidt af lagen og krydderierne. Lav et æg af isen og placer ovenpå.

 

Så er du klar til at imponere dine gæster. Ret enkelt men alletiders på denne tid af året.

En god middag er til ende.

Jeg håber, du blev inspireret!

Mange hilsner, Mette

Fotograf: Martin Kaufmann

4 thoughts on “Ananas – kanel – piskefløde”

  1. Hvor ser det super lækkert ud-som altid. Jeg fik endelig lavet kalven til mand og børn, og den gik rent ind-det er bestemt ikke sidste gang det bliver serveret, tak!

    1. Sådan! Hvor er du god!! Skønt det faldt i smag. Så må det være en fisk næste gang.
      Hav en dejlig weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *