Spicy æble og dadel chutney – så hurtig og nem, du slet ikke kan (bør) lade være

Du skal lige have opskriften på en lynhurtig men skøn chutney, som passer perfekt til den næste uges sulemad.

Den er sød, krydret og med tilpas syre til at understøtte både and, gås og flæskesteg. Ja, selv kalkunen vil kunne lide et få den på siden. Chutneyen passer også godt til dén ost, som du måske skal spise til julefrokost en af de nærmeste dage.

Nå ja, og så kommer der til at dufte aldeles vidunderligt i køkkenet, når du tilbereder den.
Food photography

Fik jeg sagt, den er vanvittig hurtig at lave? Ikke noget med at skulle stå og koge i flere timer for derefter at trække et par uger. Lige så snart alt er kommet i gryden, har du hænderne fri igen og efter en lille halv time, er chutneyen færdig.

Når du ikke at lave den her i juletiden, så fortvivl ikke. I Januar er chutneyen den vej til at få ryddet den sidste rest juledadler af vejen.

Æble- og dadelchutney
(tilbehør til 4 personer)

  • 75 gr smør
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 1 kanelstang
  • 8 nelliker
  • 1 tsk stødt ingefør
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 æbler i tern på ca 1 x 1 cm
  • 6 store finthakkede dadler
  • 1 stor spsk moscovadosukker
  • 1 spsk balsamico

Smelt smørret og sauter løgene heri. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i 1 minut, mens du rører rundt (og forhindrer krydderier brænder fast på bunden).

Tilsæt æbler, dadler, sukker og balsamico og lad det simre i et kvarters tid med låg på gryden.

Tag låget af gryden og lad chutneyen koge videre i 10 minutter, til den har en tyk konsistens.

Smag til med sukker, balsamico og evt lidt salt.

God fornøjelse.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *