Tagine med kylling, chorizo og ras el hanout

De, der følger med på Instagram (Profilnavn “Becauseitmatters” og Facebook, har set, at jeg er blevet ret begejstret for at lave mad i min nye fine, gule tagine fra Staub.

Forleden blev det til den skønneste kylling med chorizo, perlebyg og ras el hanout.
_DSC7747

En herligt mættende og varmende ret, som alle rundt om middagsbordet var helt vilde med.

Alt i en gryde, det giver også mindre arbejde ved opvasken og så er det altså rigtig comfortfood her i vintermørket og kulden.

Jo, jo – man ville ikke spise mange chorizo(svine)pølser i Marokko, men det er vanskeligt at få fat i gode lamme eller oksepølser, så derfor måtte chorizoerne gør det ud for merguezpølser i en snæver vending.

Tagine med kylling, chorizo og ras el hanout

(Til 4 personer)

  • 200 gr friske chorizopølser, f. eks disse fra Irma
  • 450 gr kylling, f. eks fra Årstiderne
  • 2 små rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 gr perlebyg
  • 3 – 4 stilke blegselleri
  • 1 peberfrugt
  • Masser af frisk oregano
  • 2 tsk friskkværnet ras el hanout
  • 1 chili flækket på langs
  • 1/4 dl sherry eddike
  • 1 ds flåede tomater
  • 12 store tørrede abrikoser delt i halve
  • 500 – 750 ml hønsebouillon
  • Skal af 1 frisk citron, som rives med et juliennejern over retten ved servering

Start med at stege pølserne, så de får stegeskorpe. Jeg gør det ikke i fedtstof, da pølserne i sig selv er ret fede og hurtigt vil smide en del fedt til taginen.

Tag pølserne af varmen og læg dem i en skål, men lad endelig det overskydende fedt blive i taginen. Steg nu kyllingestykkerne i chorizofedtet, så de også får en fin stegeskorpe.

Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken.

Kom lidt olivenolie på taginen og tilsæt de to slags løg, som sauteres ved middel varme, så de ikke tager for meget farve.

Tilsæt perlebyg, peberfrugt, blegselleri, ras el hanout. oregano og chili. Lad det snurre med et par minutter. Kom kylling og chorizo tilbage i panden. Tilsæt sherryeddike og lad den koge stort set væk, før de flåede tomater, bouillon og de tørrede abrikoser tilsættes.

Lad retten snurre ved lav til middel varme uden låg i ca 20 minutter. Læg låget på og giv yderligere 20 minutter. Hold øje med at taginen ikke koger tør. Hvis dette sker tilsættes lidt mere bouillon/vand.

Smag til med salt, peber og evt lidt mere sherryeddike lige før servering. Riv citronskal over retten.

Jeg serverede med en salat af rosenkål og grønkål med frisk appelsin og skønne harissa mandler fra Olives et al og lidt god olivenolie og æbleeddike.

Hav en dejlig dag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Tagine fra Staub

Salatskål fra stellet Ursula, som oprindeligt kommer fra Royal Copenhagen, men nu relanceres af Kähler

Ske og bestik fra Iittala

6 thoughts on “Tagine med kylling, chorizo og ras el hanout”

    1. Hej Marie,
      Taginens konstruktion gør, at maden ikke så nemt koger tør, når dampen stiger til vejrs i det trekantede låg og drypper tilbage ned over indholdet.
      Jeg kan rigtigt godt lide at bruge taginen, hvis dybe pande er så nem at arbejde med. Den relativt store overflade, som indholdet/saucen får, gør at den hurtigt koger ind uden låg og samtidig tjener den også rigtig fint som en dyb pande med låg.

      Når det er sagt, så tror jeg ikke, der er den store forskel til en støbejernsgryde, når det kommer til selve resultatet af tilberedningen, men taginen er skøn at arbejde med pga ovenstående og så pynter den gule farve noget så dejligt på vinterspisebordet 🙂

  1. Hej Mette,

    har du erfaring med helt almindelig kyllingebryst uden skind og ben? Bump jeg simpelthen have gang i min tagine, elsker marrokansk mad!

    Bedste hilsner Jeanette

    1. Hej Jeanette,
      Nej, jeg har ikke lavet noget uden skind endnu, men det er da bare at prøve. Jeg beholder som regel skindet på under tilberedning (for smagens skyld) og piller det af, når jeg spiser (for kaloriernes skyld).
      Ja, frem med taginen. Der er ingen grund til, den står og samler støv 🙂
      Mange hilsner, Mette

  2. Genial opskrift. Jeg kørte den så i min wok (med låg), og det virkede udmærket. Jeg fandt nogle gode sønderjyske kålpølser – merguez er også en mangelvare på min egn – som jeg skivede inden de blev stegt – nænsomt og længe.

    Resterne blev varmet op dagen efter og spist sammen med et spejlæg, hvorefter vi har besluttet, at baked beans for fremtiden er no go til søndagsbrunchen.

    Jeg skal have fat i sådan et dyr.

    1. Kære Ivar,
      Kålpølser lyder sørme da som en rigtig god tilføjelse. Det skal jeg vist også have prøvet. Og SUPER ide med morgenmaden dagen efter, jeg tror faktisk slet ikke, jeg tør prøve…..! 🙂
      Jeg skal nok poste flere tagine opskrifter, jeg er nemlig ret glad for mit “dur”.
      Mange hilsner, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *