Sommerragout med chorizo, tomater og ærter

Vi kan godt lide simreretter her i huset. Og vi kan godt lide pasta. Men vi har allesammen lært, at pasta og andre farlige kulhydrater skal begrænses, så nu er det blevet weekendmad eller til andre særlige lejligheder, hvor der skal forkæles.

Simremad er jo ikke sommermad, men de retter, som smager så vidunderligt om vinteren, kan sagtens “lettes” og gøres til sommermad: friske tomater, masser af krydderurter og friskbælgede ærter (mens vi stadig kan).

En smuk og yderst velsmagende sommerpasta
En smuk og yderst velsmagende sommerpasta

Måske skal retten ikke tilberedes på en af de dage, hvor der er 25+ grader, men sådan en dag som i dag, hvor det regner og er lidt gråt og køligt, så passer sådan en ret her altså mere end perfekt.

Til 4 personer

  • 500 gr svinekød, f.eks nakkekoteletter, skåret i tern på 2 x 2 cm. Du kan selvfølgelig bruge præcis dén slags kød, du foretrækker. Kylling, kalv eller okse er også fint
  • 1/2 dl hvidvin
  • 4 stilke frisk timian
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 85 gr tørret chorizo
  • 275 gr tørret rigatoni eller penne
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 500 gr cherrytomater eller friske tomater i mindre tern
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 stor håndfuld friskbælgede ærter
  • Parmesan i flager
  • Extra krydderurter til pynt: basilikum og timian

Start med at marinere kødet let i vinen, halvdelen af krydderurterne, salt og peber. Stil kødet til side.

Varm lidt olie op på en pande og tilsæt løg, hvidløg og chorizo. Lad det stege uden at brune for meget i 5 minutter.

Sæt i mellemtiden pastaen over at koge efter de to regler: rigeligt vand og godt med salt.

Tilsæt svinekødet (uden vinen) til løg- og pølseblandingen. Skru op for varmen og lad kødet blive brunt og få stegeskorpe. Det skal ikke have mere end 3-5 minutter.

Tilsæt vin, tomater, de resterende krydderurter og balsamico. Rør godt rundt og lad det simre 3-5 minutter til tomaterne er møre.

Smag saucen til og gør klar til servering. Dræn pastaen og vend den i ragouten.

Til sidst drysses med parmesan, ærter og pyntes med friske krydderurter. Et par gode “drej” på den sorte peberkværn er heller ikke tosset.

Rigtig dejlig lørdag og weekend til dig.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *