Scones med pære, hvid chokolade og blå birkes

Forestil dig en mellemting mellem en bolle og en kage. Og så alligevel mere kage end bolle. 

Forestil dig masser af saftige pærestykker, chokolade, knasende birkes, lidt vanille – noget der minder om en muffin, men væsentligt nemmere at spise.

Sprød kant og bløde indeni.

Smukke kvædegrene fra Mor

I sidste weekend, da jeg var hjemme hos min Mor, var jeg forbi den superlækre gårdbutik Fru Møllers Mølleri. Butikken åbnede for nogle år siden og nu er det muligt at købe dejligt mel fra gårdens egne marker. Der er masser af gode hjemmelavede delikatesser og kød fra fårene og grisene, som græsser lige udenfor på marken. Der sælges de lækreste pølser og slagtervarer og helt i særklasse er brødet og kagerne.

Jeg smagte en scone med hvid chokolade og æblestykker, som var helt eminent. Jeg tænkte på ingen måde “scone,” da jeg så den ligge der på et fint fad på disken. Snarere en gigantisk cookie. Men det var altså den lokale fortolkning af en scone.

Da jeg tog en bid, vidste jeg med det samme, at jeg ville hjem og eksperimentere med at lave noget tilsvarende.

Udgangspunktet var egentlig, at jeg ville lave en kopi med æble og hvid chokolade, men da jeg ville tage et par æbler, så jeg, vi også havde pærer og dermed opstod ideen. Ydermere elsker jeg den fine smag og knas, som birkes giver, og endelig var jeg nødt til at luske i posen med Ivoire fra Valrhona.

Scones med pære, hvid chokolade og blå birkes (10 stk)

 • 5 dl mel
 • 1 stor teske bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 6 spsk rørsukker
 • 1 spsk (hjemmelavet) vanillesukker
 • 125 gr smør
 • 3 æg
 • 3 pærer, skrællede og i små stykker
 • 1,25 dl hvid chokolade, grofthakket
 • 0,5 dl yoghurt
 • 3 spsk blå birkes

Æg, yoghurt og vanillesukker piskes sammen. Smør røres i sammen med salt og rørsukker. Tilsæt chokolade, pærer og birkes. Til sidst sigtes mel og bagepulver i.

Rør dejen godt sammen og fordel den i 10 klatter på en bageplade med god afstand.

Bages ved 200 grader (almindelig over/under varme)  i 10-15 minutter.

Prøv, om du kan lade dem køle lidt af,  før du forgriber dig på dem.

Du kan også vælge at bage i en muffinform

Hav en rigtig dejlig aften.

Mange hilsner, Mette

PS Fotografen siger, de mætter meget. Men det var efter 2,5………

Fotograf Martin Kaufmann

 

 

7 thoughts on “Scones med pære, hvid chokolade og blå birkes”

 1. For en kreativ blanding af smage! Det lyder dog super lækkert!
  Især for en scones-entusiast som mig…

  (Kender godt den følelse af at smage noget himmelsk, for så at styrte hjem for at prøve rekonstruere det i sit eget køkken – har selv et projekt gående 😉

  1. Aj, nu har jeg lige været inde at se dine scones og de ser altså også vildt lækre ud. Jeg skal vist fortsætte scones eksperimenterne lidt endnu!!!!

 2. Hej Mette

  Vil prøve disse lækre scones i weekenden 🙂 Har du mon en opskrift på hjemmelavet vanillesukker her på bloggen?

  Her i Aarhus øsregner det, men hvad gør det, når der er kaffe i koppen og stearinlys på bordet. Og så lyder det faktisk rigtig hyggeligt, når regnen trommer på mine nye skråvinduer 🙂 Rigtig god dag til dig!

  Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *