Perlecouscous med grillede grøntsager, feta, mandler og syltet citron

Lige siden vi i februar var på Manzel, har jeg haft lyst til selv at lege med de sjove perlecouscous.

En herlig sommersalat, der mætter godt
En herlig sommersalat, der mætter godt


Eller fregola/fregula (Italien), mograbiah (Marokko) , maftoul (Palæstina) – alt efter hvor de kommer fra, har de forskellige navne. Uanset navn så er de alle små runde kugler af pasta og bliver som regel serveret som suppe, gryderetter, salater og i nogle enkelte tilfælde helt simpelt til et stykke kød eller fisk.

Perlecouscous er nemmere at koge end couscous, de koger mindre ud og suger mindre væske og beholder stadig et vist bid. De kan koges lige som risotto og suge væde langsomt til sig og optage smag eller hurtigt, som jeg har gjort og anvendt i en salat.

Perlerne bliver lavet af durumhvede og rullet til små perler. Tidligere skete det i hånden og tørring i solen, men det er hvis naivt at tro, det sker særlig mange steder mere.

Størrelsen på perlerne varierer, så jeg kan ikke give dig nogle generelle anvisninger på kogetid. De skal koges i rigeligt saltet vand som til pasta.

Perlecouscous med grillede grøntsager, feta, mandler og syltet citron

(Tilbehør eller frokost til 4 personer. Kan også sagtens serveres som del af en brunch)

Dressing

  • Finthakket syltet citronskal af 1/2 citron
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk citroneddike
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Rør alle ingredienserne sammen og smag til.

Jeg bruger pt disse to flasker ufattelig meget.
Yndlingsingredienserne for tiden

Citroneddiken er helt fantastisk til at give et syrligt twist og balancere mange retter og den eminte olivenolie med basilikum og citron er uundværlig i sommerkøkkenet. Du køber eddiken i bl.a. Rotunden i Hellerup og olien hos Oliomania.

Salat

  • 200 gr perlecouscous
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 4 blommetomater
  • 100 gr feta eller hvidost i saltlage fra Knuthenlund
  • 1 håndfuld ristede mandler, gerne med harissa, hvis du kan finde det
  • Blandede krydderurter: mynte, basilikum og koriander
  • Finthakket syltet citron svarende til 1/2 citron

Kog couscous efter anvisningerne på pakken.

Grill peberfrugten på en varm grillpande, grillen eller i ovnen til skindet bliver sort. Flå skindet af og skær peberfrugten i tynde strimler.

Skær squashen i ca 1 cm tykke skiver og grill ligeledes dem.

Tomaterne skæres i lidt mindre rustikke stykker.

Vend alle grøntsager med dressingen og couscousen.

Hæld salaten ud på et stort fad og drys med ost, mandler, syltet citron og krydderurter.

God appetit.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Grå tallerken fra Bent Brandt

Salatbestik fra Le Jardin i Marrakech

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *