Godt Nytår fra Nimb

Vi er lige kommet hjem fra en lille Nytårsferie i den svenske ødemark. Efter en hektisk december med en masse travlhed og hyggelige sociale og familiære aktiviteter, så trængte vi til idyl, fred og ro!

Julepynt
Julepynt

Vi havde håbet, vi samtidig skulle indvi vores langrendsski, som vi – helt ukoordineret – gav hinanden i julegave sidste år og stadig ikke har haft mulighed for at få ud i den sne, der har været stort set fraværende de to sidste vintre.

En af de aftaler, vi havde i løbet af december, var en invitation til at prøve High Tea på Nimb. Vi var så heldige at modtage en invitation i mailboxen, men min anmeldelse er stadig helt neutral, selvom oplevelsen var U/B.
Fra det lille bibliotek har man den fineste udsigt over banegårdspladsen. Martin kunne være blevet i timer....
Fra det lille bibliotek har man den fineste udsigt over banegårdspladsen. Martin kunne være blevet i timer….

Jeg har aldrig været på Nimb Bar. Før nu! Jeg har været på flere af de andre Nimb restauranter, men aldrig Baren.
High tea på Nimb som mørket falder på
High tea på Nimb som mørket falder på

Vidste du, at der ligger sådan et aldeles fortryllende lokale over Nimb Brasserie? En gammel balsal med smukke krystallysekroner på 1. sal med masser af plads, højt til loftet og med Simonsens gamle have lige udenfor vinduerne.

Krystallysekronerne sørger for fortryllende stemning
Krystallysekronerne sørger for fortryllende stemning

En kæmpestor pejs pryder enden og der er stillet aldeles magelige lænestole og sofaer op, så man rigtig kan lade sig synke ned og nyde elegancen og de æstetiske dekorationer.

Den store pejs
Den store pejs

For hvis der er noget, de er gode til på Nimb, så er det dekoration og oppyntning. Vi var der en tidlig weekend i December og her fik den naturligvis på alle (jule)tangenterne, men uanset hvornår jeg har været i et af Nimbs etablissementer, så er jeg altid blevet imponeret af et utal af friske, afskårne blomster.

Smukke juleblomster
Smukke juleblomster

Det er som regel et af de steder, restauratører skærer først, hvis der skal spares lidt på variable omkostninger – foruden duge og stofservietter.

Vi blev venligt modtaget ved den store bar og vist til vores bord, der stod i det ene hjørne ved siden af pejsen. I midten af salen var et større feminint fødselsdagsselskab i gang og det kunne meget vel have været under temaet se-og-bliv-set.

Amaryllis i massevis
Amaryllis i massevis

Straks vi havde sat os, blev vi budt et glas af husets hjemmelavede stikkelsbærlimonade. Det giver point hos mig: hurtig beværtning men også en lille hjemmelavet delikatesse.

Hjemmelavet stikkelsbærlimonade
Hjemmelavet stikkelsbærlimonade

Dejlig smag af forfriskende stikkelsbær og friske bobler fra den fortyndende danskvand. Eneste anke kunne være, at det ville have været et foretrække med en lille varm velkomst, da det var aldeles koldt udenfor og vi trængte til noget at varme os på i stedet.

Der er gang i varmen
Der er gang i varmen

Nuvel, det fik vi da teen ankom. Jeg valgte en hvid “Pai Mu tan” og Martin en mere klassisk sort darjeeling. Udmærkede teer begge to. De var i øvrigt fra huset TWG, som ikke er så gammelt, som det umiddelbart kunne se ud, men etableret i Singapore i 2008. Det vidner det fulde navn også om: “The Wellbeing Group.”

Det viste sig i øvrigt også, at vi skulle passe godt på den te, vi havde fået serveret, for vi blev aldrig tilbudt mere.

Martins sorte te
Martins sorte te

High tea, hvis navn alene hentyder til hvilke møbler, man sidder i, mens teen indtages (læs Miras rigtig fine forklaring her) og ikke er så “fint,” som vi ignorante danskere kunne tro, er på Nimb en fin kombination af salt og sødt. Naturligvis bliver herligheden også serveret på den traditionelle tre-lagsstander.
Nederst de traditonelle finger sandwiches – 3 forskellige slags. Derefter crudité af knasende grønt og lidt frugt. Øverst det søde i form af en trøffel, macaron, 2 delikate glas med gammeldags æblekage og to såkaldte julekager.

Brødkurven med to slags scones og to slags knækbrød
Brødkurven med to slags scones og to slags knækbrød

Eftermiddagens højdepunkt var dog ubestridt husets hjemmebagte scones, som serveres i to varianter: plain og med chokolade. De er lige som scones skal være, smuldrende, bløde indeni og let crunchy udenpå med en virkelig god smag af smør! De er hverken for fedt eller glutenforskrækkede, men hvis man – som jeg – forsøger at holde igen på netop gluten og kun “gemmer” lidt plads til noget, der er “det værd,” så er de her scones i den skuffe!!!

Næste gang, jeg skal på Nimb, så vil jeg faktisk reducere mit valg fra det, vi fik idag: “Den klassiske” til kr 250 til “Den søde,” der alene består af scones med sødt, frugt, bær og kompot samt petit fours.

Fire slags smørelse til de gode scones
Fire slags “smørelse” til de gode scones

Det søde er et helt kapitel for sig: hjemmelavet chokoladepålæg, lemon curd, clotted cream og rabarbersyltetøj.
En madblogger loader kulhydrater
En madblogger loader kulhydrater

I øvrigt har de scones en rigtig fin størrelse: små, delikate og ja, hvis du skulle være i tvivl, så er de bare helt perfekte. Byens bedste!
Det er i øvrigt et genialt lille trick at supplere det traditionelle udvalg af sandwich med knasende sprøde grøntsagssticks, lidt frugt og lækkert hjemmebagt knækbrød.
Nimb-hightea-foto-Martin-Kaufmann 12
High tea stander med kager, sandwich, frugt og grønt

Foruden skønne cocktails ved pejsen kan man nu nyde High Tea og luksus brunch i det helt specielle og meget smukke lokale. Og åbningstiderne er heldigvis fuldstændig uafhængige af Tivolis, så selvom Tivoli i aften lukker ned for Julesæsonen, så kan du sagtens komme på Nimb alligvel.

Nimb-hightea-foto-Martin-Kaufmann 17
Så er vi i gang

Nimb Bar
Bernstorffsgade 5
1577 København
Tlf 88700030
Email: bar@nimb.dk

www.bar.nimb.dk

Nimb Bar er åben alle ugens dage:

Søndag – torsdag kl. 17.00 – 24.00
Fredag – lørdag kl. 17.00 – 01.00

Cocktails serveres hver dag fra kl. 17.00

Rigtig glædeligt Nytår til dig og dine!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

PS Hvis du benytter dig af chancen og skynder dig i Tivoli i dag, så husk endelig at besøge Helt Honning.

Mægtig juledekoration
Mægtig juledekoration
Julebord med nypudsede lysestager
Julebord med nypudsede lysestager

One thought on “Godt Nytår fra Nimb”

  1. Mette, jeg synes altså at dine anmeldelser er rigtige gode og jeg synes det er spændende at se, hvilke restauranter du besøger.
    Hvilke restauranter står på din top 10 liste for 2015? Og er det måske noget du vil knytte nogle ord til i et blogindlæg? Det harmonerer måske ikke 100% med dit “Sund og stærk” tema, men vil altid gerne høre din holdning til Københavns spisescene lige nu!

    Kh,
    Tanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *