Kender du det?
Man finder en opskrift, som man smaskforelsker sig i med det samme. De fleste ingredienser ligger i køleskabet og med et par timer til aftensmaden, så er timingen helt perfekt.
MEN.
Så finder man ud af, at bønnerne skal lægges i blød dagen i forvejen, kødet marineres i minimum 24 timer og nå ja, så skal retten garneres med noget hjemmesylt, som skal trække 4 uger for at smage godt.
Den situation ender jeg ofte i og selvom det naturligvis er min egen elendige planlægnings skyld, så bliver jeg alligevel glad, når jeg finder muligheden for en løsning alligevel.
Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Selvom ingredienserne er ganske få og tilberedningen noget så enkel, så er det netop et af de hjemme-sylterier, som skal trække et par uger, før de overhovedet er spiselige.
I Frankrig kan man sagtens købe gode saltsyltede citroner i supermarkedet, men jeg har endnu aldrig set dem i Danmark.
Til gengæld har jeg lige fundet en super opskrift på 15-minutters varianten af de syltede herligheder. Nej, du får ikke den samme tekstur og kompleksitet som ved den “ægte vare,” men du får masser af salt citronsmag og det allerbedste er, at det tager et kvarter at lave dem.
- Finrevet skal af 2 citroner eller skal skrællet af med en kartoffelskræller, som du senere kan skære i små tern, så det i højere grad ligner den “ægte vare”
- Saft af 2 citroner
- 1/2 tsk salt
Alle ingredienser kommes i en kasserolle og bringes til kogning ved lav varme. Lad det simre i 10 minutter, indtil citronskallen er mør.
Tag det af varmen og køl af.
Så er det klar til brug.
Bemærk det er en meget lille portion, som ikke giver meget mere end en lille dl.
Lynversionen her er suveræn i enhver marinade, til salater, som en lille sauce osv osv. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.
Det var dagens tip til dig.
Hav en god start på ugen.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Orv, det var smart. Tak for tippet. Elsker den sur/salte smag og mit lager af hele saltsyltede citroner er næsten sluppet op 🙂
Hej Malou,
Ja – det er supersmart og jeg må indrømme, at jeg er imponeret over smagen på trods af den meget korte tilberedning.
Tak for link til dit lam. Der er ingen tvivl om, at de to vil være et perfekt makkerpar.
Kh, Mette