Lykken er ……. OGSÅ chokolade: Vind den nye kogebog

De to søde og dygtige bloggere Maja fra Chocolat.dk og Anne fra Anneauchocolat.dk udkom tidligere på ugen med deres fælles chokoladebog: “Lykken er chokolade”.

I dag har du chancen for at vinde den splinternye bog.

Side 68 - 69 i bogen: Check!
Side 68 – 69 i bogen: Check!


Konceptet i bogen er, at pigerne har valgt en række råvarer og hver giver deres bud på en opskrift.

Endnu en madbloggerbog
Endnu en madbloggerbog

Anne har en klassisk, gennemprøvet og lidt rustik tilgang til sine opskrifter, mens Maja går mere sirligt og eksplorativt til de søde eksperimenter. Kærligheden til chokoladen deler de og selvom de har hver deres præference for chokolademærke, så er det ikke et “battle” på, om den ene er bedre end den anden, men et samarbejde og leg med råvarer.

Det er en fin og hyggelig bog, som jeg helt sikkert kommer til at bruge, hvis jeg skal hente inspiration til enkle chokoladedesserter, som virker. Annes Ballade har jeg lavet flere gange, og den er et godt eksempel på en grundopskrift, man skal have i sit køkken.

Opskrifterne er enkle og kræver ikke mange ingredienser, redskaber eller uendelige timer i køkkenet. Det vigtigste er, at du vælger en god chokolade.

Små hvide chokolademousser med citron og lakrids
Små hvide chokolademousser med citron og lakrids

Du kan vinde et signeret eksemplar af bogen, hvis du fortæller hvilken chokoladeopskrift, du godt kunne tænke dig at se her på bloggen. Læg din kommentar i feltet herunder inden torsdag kl 18 og jeg vil samme aften offentliggøre en vinder.

Held og lykke.

God søndag.

KH, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Teskeer fra Ikea

Espressokopper fra Royal Copenhagen

 

65 thoughts on “Lykken er ……. OGSÅ chokolade: Vind den nye kogebog”

 1. Stod og kiggede i bogen i går, og tænkte at den skulle på min ønskeseddel. Chokoladeopskriften er gerne vil se her må gerne være utraditionel, og den behøver ikke have noget med dessert at gøre. Selvom en god tung chokoladetærte absolut også ville være et plus.
  God søndag
  Hilsen Marianne Holst

 2. Den ser spændende ud.
  Jeg kunne godt tænke mig, at se en opskrift på den kage der hedder ” Death by Chocolate”. Den virker helt overdådigt luksuriøs :).

 3. Mmmm, ville gerne vinde bogen…. jeg ville gerne se opskriften på en kraftig chili con carne med chokolade…

 4. EEEEELSKER bare chokolade og har brugt Anne’s opskrifter på nettet med stor succes. Den vildste chokolade blogger!!! Vil dø for den bog :-)))) KH Rikke

 5. Det kunne være skønt at vinde den. Har kun hørt gode ting om den, og der er nogle SÅ lækre opskrifter i!!

 6. Glemte at nævne en opskrift. Lækker cremet chokoladeis med en god brownie til

 7. Som en anden nævner, så er jeg også meget interesseret i at læse og se hvordan man laver death by chocolate. Den ser helt fantastisk ud!

 8. Opskrift på chokolademousse…. jeg mener selv jeg kan lave verdens bedste chokolademousse, så kunne være sjovt at se en anden (og dér var faktisk en invitation til en friendly battle, Mette :-))

 9. Jeg mangler altid den helt rigtige opskrift på chokolademousse 🙂

 10. Jeg kunne godt tænke mig at se en opskrift på noget der minder om chokorug.
  Noget groft med masser af nødder og god mørk chokolade. En lille ting som er lækkert til den tid på dagen hvor man har brug for lidt energi, der også mætter og forkæler lidt.

 11. Åhh, den her bog ser bare så lækker ud!
  Den opskrift jeg allerhelst kunne tænke mig at se er enten en nem og lækker chokolademousse eller en af de der mud pies! Virkelig chokolade for alle pengene 😉

 12. Uhh, det jo ikke nemt… Jeg elsker chokolade, men det er aldrig lykkedes mig at lave en velsmagende og samtidig luftig chocolate chip muffin! Sådanne opskrift kunne jeg godt tænke mig her fra siden.

 13. Jeg kan ikke stå for is! Jeg bladrede i bogen i torsdags og blev enig med mig selv om at kontoen ikke havde det så godt, hvis jeg købte den.. jeg fortryder allerede!! Men opskriften på peanutbutter-chokoladeis bliver jeg nødt til at prøve, så håber den kommer på bloggen – om der så følger en bog med eller ej! 🙂

 14. Åh, jeg må eje den bog. Elsker deres opskrifter! Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på hjemmelavet snickers is 🙂

 15. Den bog skal jeg eje. 🙂 håber at være heldig .
  Skal nå at plukke en masse havtorn i år. Nåede det ikke sidste år, øv øv. Kunne tænke mig en dessert med go chokolade og havtorn på en eller anden måde. 🙂

 16. Jeg vil så gerne vinde den bog! De er så dygtige de to. Og det er du også, derfor vil jeg gerne have dit bud på de bedste cookies – du ved dem der både er Cheney og sprøde … Og med en masse chokolade.

  God søndag!

 17. En opskrift på fine chokoladepåskeæg med finurlige smagsoverraskelser i 🙂

 18. Hvad med din version af Gateau Marcel. Gerne piftet op med frugt. Det er jeg sikker på der kan komme noget meget velsmagende ud af (og nogle gode billeder)

 19. jeg elsker chokolade – og kunne se at en luftig chokorug er ønsket og det samme med chokoladepåskeæg. Jeg løfter derfor sløret for en anden drøm – nemlig selv at kunne producerere noget, der minder om Bülows chokolade-lakrids kugler…evt i en brownie-version, uden helt at vide om man egentligt kan det… God søndag

 20. BROWNIE. Åh, alle elsker brownie. En svampet, tung, blød, lækker sag fyldt med chokolade. Jeg ville elske at se din version af en brownie. Skal den være helt klassisk? Eller har du mon en helt speciel version af brownie som du elsker mere end den klassiske version? Jeg glæder mig allerede til at se resultatet.

 21. Elsker lækre chokoladedesserter, så det må være mit ønske at se en opskrift på sådan én!

 22. Den bog står øverst på ønskelisten lige nu!

  Jeg har selv eksperimenteret med hjemmelavet center chokolader. Det kunne være spændende at se dit bud på dem! Også gerne med nogle sjove twist eller nye smagsvarianter.

  Tak for en god blog.

  Line

 23. Jeg melder mig i koret af de ,der gerne vil se en opdateret opskrift på chokolademousse. Barndomsdesserten, som genopstod i 80’erne, har brug for et anderledes comeback, så gerne med et twist og noget spændende tilbehør… Kommer der en bog med i købet, så bliver jeg ekstra glad 😉
  God søndag til dig

 24. Jeg kunne godt tænke mig en opskrift hvor der indgår chokolade og karamel, fx chokolade crème brulée, hvor det karamelliserede sukker er i sammenspil med en lækker blød chokoladecreme!

 25. Vilken underbar bok som jag bara längtar efter,då skulle jag ta en eftermidags ledigt.
  Matrecept som innehåller Choklad, kanske en Tapenade.
  Med vänlig Hälsning

 26. Ønsker mig SÅ meget den bog og tænker inspiration til påskeæg ville være fedt
  go søndag 😉

 27. Chokolade-balladen er det evige hit (til dem der ikke har prøvet den – gør det 😀 ), men en opskrift på noget med hvid chokolade og hindbær i kombination vil bestemt gøre mit hjerte lidt varmere lige nu – mens vi venter på sommer..

 28. En opskrift på en tærte med chokoladefyld. Tænker lys mørdejsbund og så noget lækkert chokoladeagtigt, som jeg gerne vil have inspiration til 🙂

 29. Jeg vil forfærdelig gerne se en opskrift på scones med chokolade, der er ligesom dem fra bageren. Sådan nogle drømmer jeg ofte om, men har endnu ikke fundet en perfekt opskrift. Jeg vil også forfærdelig gerne vinde bogen!

 30. Nogle Sarah Bernard-agtige små kager, som er lettet med noget frugt af en slags. Det kunne være lækkert! Og så skal de være små!

 31. En opskrift på en cheesecake brownie kunne være spændende at se på bloggen. Det kunne desuden være sååå chokoladelækkert at vinde bogen også! 🙂

 32. Hej
  Jeg kunne godt tænke mig at se en opskrift på muffins – eller anden kage – med karamelliseret hvid chokolade. Brugte nemlig lørdagen med at stirre ind i ovnen og savle over den skønne duft, som bredte sig derfra, mens jeg forvandlede chokolade fra hvid til lækker karamel.
  Lilly

 33. Det kunne være lækkert med en opskrift på chokolademousse med chili, en brownie med chili eller noget helt tredje med chokolade-chili kombinationen 🙂

 34. Jeg ville elske at se en opskrift på en chokoladedessert, der er lækker og som man ville kunne imponere nogle chokoladeelskende venner med. Gerne noget med chili som en deltagende ingrediens!

 35. Jeg kunne godt tænke mig et fif mere end en bestemt opskrift – jeg bagte forleden dag en lækker, lækker banankage. Den var tiltænkt fryseren, når der nu inden så længe vælter barselsgæster ind, så er det godt at være forberedt. Derfor puttede jeg chokolade i kagen i stedet for ovenpå, hvilket fremgik af opskriften, man kunne. Lige da jeg havde gjort det, tænkte jeg, åh nej, det synker… og ak ja, alt den dejlige chokolade lå klistret fast til bagepapiret i bunden, da jeg tog kagen ud… Hvordan undgår man choko-dykænder i sine kager?? 🙂

 36. Jeg ELSKER chokolade – og jeg ELSKER ingefær. Så en opskrift med disse kombineret ville gøre mig lykkelig – og hvor vil jeg dog gerne have fingrene i den bog 🙂

 37. Jeg vil meget gerne se Annes opskrift på chokoladeballade, men allerhelst vinde hele bogen selvfølgelig 🙂

 38. Jeg vil gerne have opskriften på chokoladeballaden og mælkechokolade-brownien, fra bogreleasen. Jeg ved, at opskriften på chokoladeballaden er på Annes blog, men jeg ved ikke, hvilken chokolade der var brugt 🙁

 39. Hej, jeg kunne godt tænke mig at få en opskrift með mörk chokolade, chili, ingefær, dadler og lakridspulver. Bogen ser flot ud!
  Med venlig hilsen, Erna

 40. Lækkert 🙂 Jeg kunne godt tænke mig på en opskrift på en form for roulade med chokolade 🙂

 41. Den bog set bare så lækker ud, og den vil uden tvivl meget gerne stå på min hylde 🙂

  Hm, jeg kunne måske godt bruge lidt inspiration til nogle müsli/rugbarer med chokolade, som kan bruges til et mættende og lidt sødt eftermiddagsmåltid 🙂

 42. Åh, den er så fin, den bog, og det har været spændende at følge de to søde og dygtige bloggeres vej med den.
  Jeg ville elske at se en opskrift på en lagkage med chokolade, sådan en god, rig og tung sag, som ligger godt i maven og tilfredsstiller selv den værste chokoladetrang 🙂

 43. Uh! Den er så fin den bog!! Den vil jeg super gerne kunne tilføje til mit lille køkken 🙂
  Jeg kunne godt tænkte mig en opskrift på rigtig lækker chokoladetærte med et lille twist af en eller anden art :). Ellers skulle det var en opskrift på en chokolade lagkagebund, da jeg nemlig har fødselsdag på torsdag og skal bage min fødselsdagslagkage! 🙂

 44. En brownie med et twist. Lækker chokolade måske i kombination med dulce de leche.

 45. Lækker bog!

  Kunne godt tænke mig en udsøgt opdateret version af klassikeren chokolade mousse 🙂

 46. Skøn bog…den vil jeg meget gerne vinde : )

  Chokolade croissants ♥♥♥
  eller noget med chokolade – lakrids kombination.

 47. Har hørt og læst om Annes Chokolade Ballade, den kunne jeg godt tænke mig opskriften på…

 48. Det kunne være skønt med panna cotta med hvid chokolade og lakrids 😀

 49. Mmm.. det ser godt ud !
  Jeg kunne godt tænke mig at se en god opskrift på kombinationen chokolade/lakrids(pulver), for at få ryddet op i skabet og brugt mit Johan Bülow-lakridspulver… 🙂

 50. Jeg ville elske at se en opskrift hvor chokolade indgik i det salte køkken fremfor det (naturlige) søde køkken 🙂

  Camilla

 51. Jeg eeeeelsker chokolade! Både rå og almindelig 🙂 Jeg kunne godt tænke mig at se en opskrift på lækker mørk knasende chokolade med chili, ingefær, lakrids m.m…..i det hele taget krydderier i…det er lækkert! Og bogen ser skøn ud. Den ville jeg gerne eje til mit køkken og daglige madlavning 😉 Elsker at eksperimentere med desserter 🙂

  Ida Kirk

 52. Chokolade(lag?)kage “Guanaja 1502” vist nok af en tidlig Claus Meyer og med fem lag. Den indeholder alt vedrørende chokolade og kakao samt ingredienser, der bare siger chokolade.
  Kan kun spises med en dobbelt espresso (bliver lidt sød ved 3. stykke) og findes (vist) ikke længere i København.
  Hvis du giver op, så lav Anita Klemmensens chokoladekage i sin oprindelige opskrift og frigiv denne på bloggen, så behøver jeg ikke premien 🙂

 53. Jeg ved ikke hvad det er, men jeg kunne godt tænke mig opskriften på den drik der er på billederne. Især hvis den indholder hvid chokolade som jeg næsten tror. Det ser sørme lækket ud!

 54. Måske lidt “simpelt”, men dermed ikke mindre vigtigt. Har masser af lækre opskrifter på moussekager, brownies, dessertkager etc. Men jeg leder konstant efter opskrift på en enkel, blød, svampet og luftig chokoladekage. Så en opskrift på sådan en, ville da være dejligt 🙂

 55. Chokolade er klart en af mine favorit råvarer – så hvorfor ikke en opskrift på hovedrolleindehaveren selv? Jeg foreslår derfor en opskrift på egen frembragt chokolade med lækkert fyld, fx chili, karamelliseret ingefær, nødder, kaffe etc.

  – Julie

 56. Hej Mette
  En let tilgængeligt kryderet chokolade sovs med chili til en søndags oksesteg eller en god bøf.
  Vh Charlotte G

 57. Åhh den bog ville jeg elske at have, tror også resten af min familie ville elske at være forsøgskaniner, specielt min niece der simpelthen elsker at bage.

  Jeg kunne nævne utalelige opskrifter på chokoladekager jeg ville elske at se på bloggen. Kunne specielt godt tænke mig at se en chokoladekage eller cupcakes, hvor alle tre varianter af chokolade sættes i spil. En anden ide kunne også være en chokoladekage uden mel og måske en lidt “sundere” udgave.

  Jeg vil krydse mine fingre resten af dagen i håb om, at det er mig der vinder denne skønne kogebog 🙂

Comments are closed.