Lime- og mynteis

Varmen er kommet. Det er jo en perfekt undskyldning for at lave is.

Desværre skal man i varmen også være hurtig på aftrækkeren, når billeder skal i kassen, FØR isen smelter. Det nåede jeg ikke helt denne gang. Men jeg lover, at jeg får uploadet nye billeder lige så snart, jeg laver denne is igen. Der er nemlig slet ingen tvivl om, det snart sker igen. 

Det var en rigtig dejlig is, som vi bl.a. spiste til den rabarberclafoutis, du fik opskriften på i går – en rigtig god pairing.

Jeg fortsætter med den grundopskrift, jeg har brugt tidligere. Nogle gange laver jeg en iscreme, der skal koges og køle af, før den kommer i ismaskinen og andre gange bliver det denne noget hurtigere variant, som ikke kræver varme. Blot gode overarme og masser af piskning.

  • 2 hele pasteurisrede æg
  • 1/2 dl rørsukker
  • 2 dl piskefløde pisket til skum
  • Skal og saft af 1 lime
  • 10 -15 blade finthakket mynte

Æg og sukker røres til en cremet og luftig sukkersnaps. Skal, saft og mynte vendes i sammen med flødeskum.

Så er det ismaskine eller fryseren. Hvis du vælger fryseren, så skal du huske at røre med jævne mellemrum, så isen ikke danner krystaller.

Isen har en skøn syrlig smag fra limen og den gode pikante smag fra mynte. Yummy!

Jeg håber, du vil synes lige så godt om isen, som jeg gjorde.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *