Langtidsbagte æbler i egen juice med kanel, vanille og citron

De danske æbler synger på sidste vers og vi længes efter nye, danske rabarber, jordbær, hindbær og alle sommerens øvrige skønne frugter.

Skønne æbler, der duer som fantastisk tilbehør til ufatteligt mange ting
Skønne æbler, der duer som fantastisk tilbehør til ufatteligt mange ting

Men, mens det stadig kan lade sig gøre at købe æbler, synes jeg, du skal prøve disse langtidsbagte æbler, som bliver HELT vildt lækre efter en laaaaang eftermiddag i ovnen (og den skønneste duft i huset).


Brug æblerne som tilbehør til Kaiserschmarrn, is, tærte, pandekager, æbleskiver eller til morgenmaden på skyr, yoghurt, tykmælk eller havregrøden. Du kan også vælge at gøre det fuldstændig simpelt og blot servere de lækre æbler med en god klat iskold flødeskum. Du bestemmer!

Det er en stor portion! Og der er til 10 personer, når det bliver spist som tilbehør, men du kan selvfølgelig reducere opskriften, selvom det også kræver, du finder en form, der kan passe.

Langtidsbagte æbler i egen juice med kanel, vanille og citron

(tilbehør til 10 personer)

  • 1,5 kg æbler skrællede og skåret i helt tynde skiver (evt på en mandolin eller med en meget skrap kniv)
  • Smør til formen

Sirup

  • 160 gr sukker
  • 25 cl æblejuice
  • 1 økologisk citron – fintrevet skal og saft
  • 2 kanelstænger
  • Kornene af 1 vanillestang

Tænd ovnen på 120 grader ved almindelig over- og undervarme.

Kom alle ingredienserne til siruppen i en gryde og lad det koge op og simre videre i 10 minutter eller til det begynder at tykne let.

Smør imens en springform med en diameter på 20 cm grundigt med smør.

Læg æblerne i lag i springform og dryp eller pensl hver lag med siruppen. Når alle æblerne er brugt lægges et stykke bagepapir på toppen af formen og en anden form/skål eller lignende, der kan tåle varmen bliver sat ovenpå, så æblerne bliver bagt under pres.

Bag formen således 3 timer i ovnen.

Tag nu den ekstra skål og bagepapiret af og bag yderligere 1 time, så æblerne bliver let brune.

Tag formen ud og lad æblerne køle af i formen.

Vend forsigtigt ud på et fad og server lun eller kold.

Jeg brugte forresten mine allersidste æbleringe i byens bedste kringle.

Se dét er slowcooking/weekendmad, når det er bedst!

God fornøjelse.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Lagkagefad fra fra Pillivuyt

One thought on “Langtidsbagte æbler i egen juice med kanel, vanille og citron”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *