Konkurrence: vind en spritny kogebog (udgivet tirsdag d. 22. oktober)

Jeg har været til boglancering hos forlaget Peoples Press.

Ikke mindre end to bøger udkom tidligere på ugen og det er prominente og velkendte herrer, som har været ved tastaturet.

Forlaget havde opfordret Søren Ryge Petersen og James Price at skrive en bog sammen om madoplevelser i deres liv. De to kommer fra vidt forskellige hjem og således var det sjovt at høre Søren Ryge berette om vandgrød og en tvær far, der synes rødvin var alt for ekstravagant, mens James Price – som vi jo efterhånden kender det, er vokset op i et særdeles madglad hjem.

Jeg fik en bog med hjem, som jeg fik signeret til min Mor. Hun har lige om lidt fødselsdag og – uden at nævne hendes alder – så tror jeg, bogen taler mere til hendes årgang end min. Hun får imidlertid ikke bogen uden krav om anmeldelse og et gæsteindlæg her på bloggen. Efter at have bladret lidt i bogen er jeg ret sikker på, at det er en særdeles god julegaveide. Det kommer du til at høre mere om.

Den anden bog var i en helt anden boldgade og skrevet af de to herrer Umahro Cadogan og Søren Ejlersen.

“Safter”

220 sider om saft og juicer lavet med ingredienser udover hindbær, blåbær, banan og appelsin, som de fleste af os vist allerede har været i gang med at blende.Alene antallet af sider siger noget om, det er en yderst gennemarbejdet bog om et så relativt smalt et emne. Her bliver skrevet om udstyr, ”begynder safter” (hvor de fleste kan være med), shots, voldsomme safter (hvor Umahro har fået lov at gå amok), greenies, smoothies med mandel/nøddemælk, vilde safter (med urter fra naturen), birkesaft og varme drikke.

Et smugkig i den lækre bog

Bogens sidste del omhandler de forskellige ingrediensers indflydelse på vores krop og system. Således kan vi bl.a. lære, at rødbeder har en positiv indflydelse på vores iltoptagelse og grøntsager fra korsblomstfamilien er gode for fordøjelsen.Flere af de andre bloggere, som deltog i lanceringen har også skrevet lidt om arrangementerne og bøgerne. Jeg synes, du skal kigge forbi Madbanditten, Gane og Gaffel og Frk. Kræsen.

Nu kommer det sjove!

Jeg har nemlig et eksemplar af bogen, som jeg meget gerne vil have lov at give til en af jer, kære læsere.

Alt du skal gøre for at vinde bogen er at dele dit bedste sundhedstip. Enten her eller på bloggens Facebook side.

Du skal lægge din kommentar inden fredag d. 2. november, kl 15. Så vil jeg finde en vinder fredag aften og offentliggøre udnævnelsen lørdag morgen.

Rigtig god fornøjelse.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

20 thoughts on “Konkurrence: vind en spritny kogebog (udgivet tirsdag d. 22. oktober)”

 1. Hej.
  Mit bedste tip må være at man skal have det godt med sig selv. Når man har det godt med sig selv vil man automatisk give den mad som man har bedst af.
  Knus Laura

 2. Mit bedste sundhedstip: I løbet af de sidste 12 måneder har jeg smidt 38 Kg. Det er tredje gang jeg taber mange kilo, de to forrige gange har været ved at skære hårdt i kcal. indtag og tælle. Tilbage vendte vægten, da det igen blev hverdag (logisk nok).

  For et år siden besluttede jeg mig for at finde en ny koststil, som fungerede for mig og ikke var en belastning for min hverdag. Udgangspunktet skulle være: altid blive mæt, intet fokus på kcal. og i mine egne rammer. Siden har min kost været en blanding af en LCHF, Paleo og Lav GI diæt og det har fungeret 100%.

  Rådet kogt ned: Pluk viden fra de “systemer” som eksisterer, tilpas til et system der fungerer for dig og din hverdag. Det er den eneste måde det kan vil fungere over længere tid.

 3. Jeg har hørt at det er en sundt at sove…det har jeg praktiseret gennem hele livet og det har virket for mig – masser af søvn!!!

 4. Jeg har nu spist stenalder mad ala Thomas Rode i 6 dage, og jeg har aldrig haft så meget energi og overskud, jeg føler mig sund, jeg spiser sundt, og nu er motion en mulighed, som min overvægtige og lidt dovne krop ikke var glad for før.
  Jeg føler ikke jeg er på kur, jeg forkæler mig selv, og jeg har næsten aldrig trang til sukker.
  Det er den perfekte kur til alle os der elsker mad, men måske gerne vil have lige lidt mere energi og overskud.
  Respekt til Thomas Rode !!!!!!

  Ruben

 5. Hej
  Med fokus på “Knæk cancer” i denne uge, bliver man gjort opmærksom på at man kan spise noget så sundt og dyrke noget så meget motion og allivevel få kræft, så mit bedste sundhedstip må være at værdsætte og udnytte sit liv, værdsætte sin nærmeste familie og venner og få nogle gode oplevelser sammen med dem, som gør én glad, det tror jeg på gør én sund indeni, og kan modvirke meget.
  KH Kristina

 6. Jeg ved ikke helt hvad mit bedste sundhedstip er, men jeg må tilstå at efter min datter har overbevist mig om, at kaste nogle forskellige vitaminer og mineraler indenborde, og tilmed har fået mig til at juice (med overvægten lagt på de grønne juicer) så godt som hver dag, er mit energi niveau og humør steget til uanede højder. Jeg vil klart anbefale alle at overgive sig til juceriet, og så er mit allerbedste råd udover det. Drik vand og kun vand. Jeg håber at vinde bogen med Umahro 😉

 7. Mit bedste sundhedstip er; at tage en løbetur hver morgen! Det giver en hel fantastisk følelse i kroppen fra morgenstunden af, og man har så god samvittighed og energi resten af dagen. Det er også videnskabeligt bevist, at man har nemmere ved at koncentrere sig efter en løbetur. Så det er bare om at komme ud – så er det også overstået 😉

 8. Mit bedste lille sundhedstip er at undgå at putte madvarer i indkøbskurven, som ikke holder to dage – altså.. ehm… ikke på grund af overskreden holdbarhed, men fordi man på mystisk mærkelig vis alligevel får det fisket frem fra gemmeren 😉 Vi spiser jo hvad vi køber, så hvis man ikke køber de lækre godbidder/hvidt brød/kiks/sukkersnolder, så ryger der som regel sundere sager indenbords i stedet for :]

  I forhold til træning er et lille trick at pakke en ny omgang sportstøj i tasken, så snart man kommer hjem og smider det brugte til vask (På nær træningssko, som har brug for en smule frisk luft 😉 ).. Med tasken pakket ved siden af skoene er det bare SÅ meget nemmere at komme ud af døren næste gang! 🙂
  Hvis man er til tidlige morgen-løbeture, så læg tøjet klar om aftenen ved siden af sengen/i soveværelset – lige til at hoppe i 🙂

  Det var lige et par små tricks, som “snyder hjernen” til at gøre hverdagen lidt sundere og nemmere, uden de vilde indgreb på hverdagens trummerum 🙂

  Super frisk blog du har her, glæder mig til at læse mere fra dig.. :o)

 9. Nøj, hvor vil jeg gerne være den heldige vinder. Jeg tænker meget over sundhed for tiden og ved, at det handler meget om gode vaner. Både i forhold til kost og i lige så høj grad til personlighed. Mit allerbedste sundhedstip er at smile til verden. Det er den bedste begyndelse på både dagen og nye vaner. Smiler du til de mennesker, du møder på din vej, vil smilet smitte og skabe en god atmosfære. Når vi smiler, er vi også mere tilbøjelige til at være positive og tilfredse. Og dermed bliver vi gladere for os selv, så vi også får lyst til at gøre noget godt for os selv. Og vupti er kimen for et sundere liv med bedre vaner lagt.
  Mvh. Katrine 🙂

 10. De mest simple sundhedtip jeg kender, er disse:
  – Drik vand, og masser af det.
  – Spis alle regnbuens farver

  Simple og dermed lette at indbygge i egne vaner 🙂

 11. Hmm… Det må være at huske alle dagens måltider, også mellemmåltiderne, så undgår du at blive alt for sulten og pludelig kaste dig over det usunde. Og det behøver jo ikke at være kedeligt. Prøv f.eks. Æbler i både drysset med pulveriseret lakridsrod.

 12. Mit bedste sundhedstip er, at man skal være ærlig over for sig selv og dermed ikke tro, at man kan købe usunde varer uden at tage på. Man ved jo altid inderst inde, at man ikke taber sig ved at spise søde sager.

 13. Fantastisk give away!

  Her kommer 3 af mine bedste sundhedsopskrifter, der for mig gør det lettere at leve uden sundt det meste af tiden:

  1. Vaniljepulver! Naturlig, fin sødme til yoghurt, på frugt og i smoothies – helt uden sukker!
  2. Bananpandekager uden sukker, mel, smør eller mælk: bare lavet af banan, æg og vaniljepulver. Gør det SÅ nemt at spise sundt da smagen er syndig og fristende.
  3. Yogi Tea med økologiske krydderier. De smager jo som slik. F.eks. Sweet Chai, LakridsMint, Choco eller LimeMint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *