Ursula kommer tilbage – Vind et “PÅSKEÆG”

Du har sikkert lagt mærke til, at jeg har en forkærlighed for det smukke stel “Ursula.”

Jeg har brugt Ursula rigtig mange gange her på bloggen
Jeg har brugt Ursula rigtig mange gange her på bloggen


Tidligere var det Royal Copenhagen, der producerede det, men nu har Kähler overtaget rettighederne og i næste uge kommer det tilbage på hylderne. Jeg synes, det er en af de skønneste designnyheder længe.

Det er Ursula Munch-Petersen, der står bag designet med de organiske former, spidse snuder og lækre farver. Hun er et ikon blandt danske designere og hendes keramik udstilles i dag på museer over hele verden, bla. Victoria & Albert Museum i London.

Følg linket her og se nogle af Ursulas egne tanker og skitser under designfacen.

Hos Kähler produceres stellet i stentøj og ikke fajance, som det oprindeligt blev. Det betyder et langt mere holdbart produkt, som modstår opvaskemaskinen endnu bedre.

Priserne er iøvrigt sænkede med ca 40% af de gamle. Se dét er da ENDNU en skøn nyhed!

Du har muligheden for at vinde et påskeæg til dig selv. Skriv i kommentarfeltet herunder, hvilket stel der er dit foretrukne og måske også en lille begrundelse eller fortælling hvorfor.

Jeg glæder mig til at læse alle jeres svar.

PÅSKE”ægget”/præmien er:

Præmien har i alt en værdi af kr 577 og bliver sendt til dig direkte fra Kähler, hvis du skulle være så heldig.

Der er deadline for kommentarer Skærtorsdag kl. 10. Vinderen offentliggøres senere samme dag.

Held og lykke!

KH, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

45 thoughts on “Ursula kommer tilbage – Vind et “PÅSKEÆG””

 1. Jeg har ikke et foretrukkent stel og går ikke så meget op i det. Det jeg synes er sjovest er hvis det ikke er det samme.

 2. Jeg Ælsker det riflede fra Royal Copenhagen blandet hvidt med mega mussel osv og så Ælsker jeg Ursula. Har ikke så meget mest skåle og selvfølgelig den fantastiske mælkekande 🙂 men glæder mig til at udvide min samling.

 3. Jeg er VILD med Ursula-serien. Jeg fik ikke investeret i det da Royal Copenhagen producerede det og synes derfor, ligesom dig, det er en fantastisk nyhed at Kähler relancerer serien #win 🙂
  Mit yndlingsstel er Hvid Halvblonde… og Mussel Riflet…. og Prinsesse… og Mågestellet… og Hvid Helblonde… og Blå Blomst – Nå Ja, jeg har vist en forkærlighed for Royal Copenhagen og elsker at blande de forskellige serier derfra!

 4. Jeg er helt vild med Royal Copenhagen hvid riflet. Jeg har dog kun nogle kopper indtil videre..
  Det er smukt, enkelt og tidløst.
  Dertil håbet jeg jo på engang, langt tid fra nu, at arve alt min mors musselmalet som hun selv har arvet, for så at mikse de to.

  God påske til alle.

  Mvh. Pernille

 5. White elements er min favorit, ideen om at der er “lånt” lidt af alt godt fra andre klassiske stel fra Royal Copenhagen er super. Det er også fint med farver, men det hvide er min favorit og i det selskab vil Ursula virkelig shine. Glædelig påske!

 6. Jeg kan rigtig godt lide Mega Mussel og blue elements gerne i kombination. Desuden har jeg selv en blå Ursula kande.

  Rigtig god påske!

 7. Puh det var da et svært spørgsmål. Min favorit er den amerikanske keramiker suite one studio, som laver fine organiske ting. Og så er jeg helt vild med kählers mano serie

 8. Det er så fint! Har egentlig ikke et yndlingsstel som sådan, men vi overvejer, om vi ikke skal til at samle på noget nyt, da det vi har pt er gået ud af produktion. Det kunne blive hvid riflet fra RC – som også nemt kan matches med lidt fint farvet stel hist og pist.

 9. Mega mussel fra Royal Copenhagen må klart være mit favorit stel, har skabet fyldt med lækre ting derfra. Derudover er Royal Copenhagen vidst en familiesvaghed i min famile, både i min egen generation, men også i min mormors. Men helt vidunderligt at dele samme interesse i stel med min mormor. 🙂

 10. Åh, jeg har altid været vild med Ursula-kanden!
  Mit yndlingsstel er Teema fra Arabia (senere Iitala). Min mand og jeg havde det i hver sin farve, da vi mødte hinanden, og siden har vi udvidet samlingen.
  Mvh. Camilla

 11. Hvilken skøn konkurrence.

  Jeg elsker godt håndværk. Tidsløst design. Jeg blev så ærgerlig, da RC ikke længere producerede “Ursula”. Det er mig egentlig en gåde, at de holdt op. Undrer mig også over, at de ikke længere laver “Mågestellet” … Nå men jeg havde nemlig gået og drømt om ting fra “Ursula”, men havde ikke råd. Jeg var dog så heldig en dag, da dag stellet var gået ud af produktion, at finde den grønne kande på RC’s 2. sorteringssalg. Den har lige siden stået fremme og pyntet i mit køkken. Tit med sæsonens blomster i.

  Jeg blev glad, da jeg så at Kähler igen ville producere det tidsløse og uendeligt smukke stel i mine yndlingsfarver gul, grøn og grå.

  Jeg har idag Megamussel-tallerkner som jeg bruger til hverdag og fest. For godt håndværk holder. Derudover er jeg glad for mine ting fra lokale kunsthåndværkere fra Svendborg. Min vandglas fra Bente Sonne med forskellig farvede kanter, mine kaffekopper fra Ulla Sonne og mine desserttallerkner fra Tina Thomsen. Ursulas harmoniske og smukke svung vil stå så flot til de andre ting.

  God påske.

 12. Jeg er forelsket i det hvidriflet fra royal cph -netop fordi det kan kombineres med alt muligt andet -ex en smuk Ursula kande eller en Ferm smørebrik…

 13. Jeg er ikke til et bestemt stel, men elsker at gå i Genbrugsbutikker og på Loppemarkeder og finde gamle tallerkener og andre dele til stel, som jeg så sammensætter…

 14. Jeg har altid været vild med stentøj i modsætning til fajance og endte derfor med stellet Mille, da det nærmest var det eneste på markedet i sin tid. Ursula er fantastisk at supplere med for at få lidt farve på bordet. Personligt er den dybe tallerken en favorit fordi portionen får lov til at se større ud end den er og derfor også kan snyde mæthedsfølelsen. God påske til dig.

 15. Uha, Mette, det er et svært spørgsmål. Jeg har altid haft en stor svaghed for Grethe Meyers smukke stel Gemma, Ildpot og det meget brugte Blåkant. Men Gertrud Vasegaards Gemini er også helt vidunderligt, et smukt, smukt eksempel på moderne blåmalet porcelæn. Jeg ejer desværre ikke noget af det. Vi har kun et stel – helt klassisk hvidt – Diamant fra Rørstrand, suppleret med lidt tilbehør i arvet musselmalet, lidt hvidt Pillivuit og ditto turkis Höganäs.
  Men en gul farveklat fra Ursula Munchs hånd vil være noget så velkommen 🙂
  God påske.

 16. Det er godt nok et fint stel! Jeg er blevet ret glad for Kähler, og lige pt. er det nok deres Mano-serie, som er mit favoritstel.

  Rigtig god påske til Martin og dig 🙂

 17. Jeg har ikke rigtig noget. I sin tid endte jeg med mågestellet, som ikke tåler opvaskemaskinen og så et kedeligt dagligdagsstel. Det ville være flot med noget fra Ursula.

 18. Hvilket stel jeg er vild med…. Ja det skifter 🙂
  Først havde vi samlet på et stel som hedder ´Brun Anette´Og da vi så havde 12-18 stykker af alt, var vi bare så trætte af det.
  Så vi ønkede os penge i sølvbryllupsgave til starten på `Rosendal`s hvide stel og det er vi godt igang med… Så har vi forskelige andre skål og kopper, sådan at det ikke bliver alt for kedeligt 😉
  Jeg har en svaghed for kander og gult (Den gule farve går også i arv i familien, både vores datter og vores ældste barnebarn på 4 er vilde med gult)
  Jeg er vild med Kählers enkle design, som bare passer så fint ind hos os:-)

  Krydser finger:-)
  Kh
  Hanne

 19. Danild, blå dråbe fra Lyngby Porcelæn synes jeg er ret flot! Moderne og lidt grafisk i sin udformning, Desuden har jeg arvet det fra min far, hvilket selvfølgelig også gør at det betyder noget helt særligt for mig. 🙂

 20. Vi har et klassisk hvidt stel fra Eva Solo. Det kan jeg godt li’ da det er nemt at supplere med farverige skåle og fade. Her vil Ursula gøre det rigtig fint:-)

  Mange hilsner Mette

 21. Jeg er vild med Royal Copenhagen hvid riflet. Kom i en sen alder til 🙂 at købe hele stellet til 23 personer, ja vi er en stor familie når vi samles.
  Det er så mega flot fordi…. Man kan bruge det både i hverdagen og store festdage, alt efter hvordan man vælger at pynte. Det er lækkert.
  Go påske

 22. Pikant stellet er uden tvivl mit yndlings! Det er det, vi altid har spist af hos mine bedsteforældre 🙂

 23. Min mand og jeg har vores elskede røde Le Creuset sæt som vi bruger hver dag. Det er skønt med farver. Til vores bryllup ønskede vi os Royal
  Copenhagen mega mussel i blåt og det er bare så smukt. De gode gamle danske klassikere er bestemt værd at samle på 🙂

 24. Jeg sidder med et arvet Blå Blomst stel, som er så fint og dejligt, men jeg fandt engang en tallerken på et loppemarked, som vist hedder Lone. Det er min yndlingstallerken og jeg holder altid øje med, om jeg kan finde nogle søskende til den.

 25. “Gæk du søde lille,
  ih, du store milde.
  Jeg nu venner gække må,
  skriver mange prikker små.
  Kan du disse prikker tyde,
  vil jeg et påskeæg dig yde.”

  Sikke et lækkert påskeæg!
  Jeg er egentlig ikke til hele stel, er nok snarere én der falder for enkelte komponenter i et stel. Det er ofte organiske former der fanger mit øje, en stel del med skæve vinkler eller virkelig godt og brugbart design – som eks vis Ursula kanden, der har den bedste hældetud, EVER.
  Efterhånden får man jo samlet lidt af hvert, og havde jeg plads til endnu en vitrine, så var den nok spækket til randen.

  Men af klassiske stel så vinder Aluminia nok hos mig. Det helt enkle hvor man kan kende stellet på farven, og hvor mange af dem kan matches. Helt særligt er Confetti med den blanke sorte farve … det er bare smukt.

  Ønsker dig og dine en rigtig hyggelig påske,
  Kh La Cucina Nada

 26. Jeg er meget forelsket i Mega Mussel fra Royal. Men er ellers åben overfor nye designs der rør sig.

 27. Jeg er helt vild med mågestellet med guldkant – det er så fint og nostalgisk 🙂

 28. Ej, hvor er det en skøn konkurrence!

  Mit yndlingsstel, som sparebøssen er ved at skrawe sammen til lige nu, er Kasa-dk’s nye forårs-stel “Wallpaper” i lime og grønne farver:

  http://www.kasa-dk.dk/keramik-spisestel.html

  De er bare så fiine!! 🙂 Stellet er frisk, men samtidig også nostalgisk – og i den grad kandidat til sommeraften/forårs-hygge i naturen.. 🙂
  Farverne er lige lovlig pang-pang hver for sig, men som Kasa foreslår, så kan man lave et mix’n match mellem de to farver (som 3. billede på siden) – Så er der ingen løftede øjenbryn over de lidt friske forårsfarver, og så kan man også bruge stellet på andre årstider end i foråret, også så efterårets måltider ikke kommer til at ligne et discoparty i neonlys 🙂
  Jeg er især vild med den hyggelige, tykke tekande – og så er jeg altså faldet lidt til tanken om de store kopper i lime-farven, som kan rumme en ordentlig mundfuld te på en kølig sommeraften 😉

  Go’ påske til dig!

  – Marianne.

 29. Jeg kunne godt falde for Ursula, for det er anderledes og man får lyst til at røre ved det, når man ser på det 🙂
  Men jeg er glad for mit stel switch 3, som er et stel man kan blande på kryds og tværs. Man kan vist ikke få det i danmark længere. Jeg tror ikke der er mange der har sat det sammen , som jeg har, og det kan jeg godt lide.

 30. Jeg er faldet pladask for specielt kanden i Ursula-serien. Men jeg ønsker mig også stentøjstallerknerne fra Broste Copenhagen. Kombinationen af farveglad og rustikt er min favorit!

 31. Maden som har 75 tallerkner (eller flere – hvem tæller).

  Det afhænger jo lidt af maden som skal på den.

  Til klassisk dansk, mågestellet eller musselmalet riflet.

  Til smørrebrød – enten musselmalet eller mormor fra Normann.

  Til pasta eller gryderetter mine skåle fra Wurtz.

  Derudover kan jeg godt lide hvid halvblonde og sort riflet (glæder mig til det kommer i handelen igen til efteråret.

  Jeg er vist afhængig…

  /thomas

 32. Nu må jeg sige at jeg er tosset med dine smukke billeder og lækre opskrifter, og har fulgt med i noget tid nu – dog ‘anonymt’, men endelig via Bloglovin! 🙂
  Lavede blandt andet din salat med æble, pistacie og glaskålrabi til familien for noget tid siden, og det var et hit! <3

  Det er svært at vælge, men jeg er ret så forelsket i Ursula stellet. Udover det så har jeg også altid haft en kærlighed for Royal Copenhagens musselmalet… simpelthen fordi jeg har arvet en del af det fra min afdøde mormor. Det betyder enormt meget for mig at have noget, som har været hendes, og hvor gang jeg nyder en kop kaffe i kopperne, sender jeg hende en tanke <3 Og så synes jeg bare at det er pokkers sødt, og detaljeret.

  Rigtig god påske. 🙂
  Lea.

 33. Mit yndlingsstel har det sidste lange stykke tid været italian tableware fra RICE med skønne stærke farver. Stellet blander jeg med Megamussel fra RC, med aarhusianske Birthe Højgaards keramiske kopper med halvnøgne damer samt hjembragte mexicanske kearmik kopper 🙂 … pang og der er skabt et fuldstændig fantastisk bord med masser af #colourmehappy … og tænker naturligvis, at særligt den fine gule kande fra Ursula vil klæde min dejlige samling af sjove stel.

  GLÆDELIGE PÅSKE! <3

 34. I mange år har det været Tema fra B&G, men efter jeg har arvet Heimdal (B&G) er det blevet det foretrukne.

 35. Et favoritstel er lige i underkanten 😉
  Min favorit borddækning er en kombi af Hvid Riflet, Hvid Halvblonde og Hvid Elements … det bedste fra begge verdener: Tradition og fornyelse 😉
  Og så mixer jeg med alt … Fra rustikke skifer plader over smørebrikker i træ til lidt Ursula, lidt Rikke Jakobsen og lidt arvegods i fajance. Der er helt sikkert plads til endnu mere variation 😉

 36. Var i mange år til kun hvidt, men er i de senere år blevet vild med kulørte klatter- både på tøjet og porcelænet 🙂

 37. Hej Mette
  Usulas kande har jeg altid været meget begejstret for på grund af den smukke og enkle formgivning. Nu må mit hjem snart bære præg af, at det er Kahler, som har overtaget produktionen af stellet, som er formgivet af Ursula Munch-Petersen.
  Iøvrigt holder jeg meget af kopperne Flora, som mine dejlige døtre Kristina og Louise har foræret mig. Kh Ninna

 38. Jeg elsker farver og har altid gjort det. Selvom jeg engang imellem fristes af hvid og enkel æstetik så holder det ikke i fem minutter. Nej farver er min ting. Særligt mine fade og store skåle er jeg virkelig glad for. Jeg tror nærmest ikke jeg har to fra samme sted. Der er broget marokkansk inspiration, gule, grønne, og orange sager. Jeg har i et stykke tid ledt efter noget rustikt fx grå eller sorte tallerkener, synes de danner en smuk baggrund til farverige grøntsager, jeg har bare ikke fundet de rigtige. Havde også overvejet ursula, for den organiske facon på tallerkenerne er fascinerende. Jeg blev glad da jeg så at Ursula er tilbage, men for min skyld må de gerne skrue op for farvepaletten igen. Tak for altid dejlige blogs! Og hav en skøn påske Mette!

 39. Begynder at have flere favoritter. Er lidt faldet over keramikken fra Lov i Listed http://www.lovilisted.dk, men er også glad for Kähler. Har aldrig rigtig brugt penge på stel, ikke samlet på noget bestemt og det vi har mest af er en blanding af brugsen og hedengangne ISOs billige stel, lidt arvet og sådan.

 40. Et af mine favoritstel må være Kählers mano! Synes der er nogle rigtig fine ting og vi har efterhånden samlet lidt sammen herhjemme 🙂 Ursula virker super fint og ville være dejligt at have til samlingen af Kählers skønne produkter 🙂

Comments are closed.