GREAT COFFEE i Århus – endnu mere god kaffe i smilets by……

I løbet af sommeren kom vi forbi Århus og da jeg har boet en årrække i byen, så er det altid dejligt at komme tilbage.

Vi var på udkig efter en rigtig god kop kaffe og efter en kort konsultering med opdaterede Århus-kyndige, endte vi på Great Coffee, som ligger i en baggård på Klostergade, tæt på Magasin.

I en yderst charmerende baggård i Klostergade i Århus ligger Great Coffee

Længe har kaffe-mester-baristaen i Århus været Sigfred, men nu er der altså et rigtig godt og spændende alternativ.

Great Coffee ligger i den gamle chokoladefabriks lokaler (Eliza for dem, der kan huske det) og her er mulighed for både at drikke dejlig kaffe, men også at lære at brygge den gode kop. Great Coffee er stiftet af Søren Stiller Markussen, som har vundet en stribe imponerende barista konkurrencer både nationale, europæiske og globale.

Vi testede en klassisk espresso – og NØD den!

Hos Great Coffee kan man som – et af få steder – få kaffe brygget på en række af de nye metoder også: Chemex, Siphon og Hario. Ved første øjekast kan det næsten også ligne lidt af et kemi lokale, når man træder ind i cafeen og ser kolber og anerledes kaffemaskiner end det sædvanlige. Men hurtigt bliver man indfanget af stedets kompetente og meget professionelle tilgang til kafferisteriet og -brygningen, og det kan være lidt svært at forlade denne oase midt i Århus Centrum igen.

Ligeledes kan man købe GCs egne kaffebønner, som bliver ristet langsomt på kaffebarens egen rister og udvalgt samt indkøbt i et tæt samarbejde med den producerende kaffebonde.

Her tages hensyn til alle typer af forskellighed med henblik på at skabe det ultimative produkt, der respekterer alle kaffens nuancer og forskelligheder fra bønne til bønne.
Her bliver eksperimenteret og testet indtil det optimale resultat er opnået.
Tak for dejlig kaffe

Kig forbi baggården i Klostergade 32 i Århus. Det er absolut en kop kaffe og en oplavelse, der er en omvej værd.

Fotografen er forresten helt tosset med sin kaffe, så hvis du har trænger til flere koffeinbilleder, skal du kigge forbi her: http://www.martinkaufmann.dk/2011/05/a-damn-fine-cup-of-coffee/

Mange hilsner, Mette

Fotograf: Martin Kaufmann

3 thoughts on “GREAT COFFEE i Århus – endnu mere god kaffe i smilets by……”

  1. Det ser virkelig fiiiint ud. Jeg er også vild med Sigfreds kaffebar i Århus, der laver de dejligste kaffer i de hyggeligste lokaler….

    1. Ja, du har helt ret. Stemningen er eminent hos Sigfreds, men du vil altså også blive noget så positivt overrasket hos Great Coffee. Og nu skal jeg snart have skrevet om Da Matteo!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *