På besøg i Sommer(nabo)landet: Frankofil cafe og isbar i Berlin: Cafe Fleury

Vi startede i går på Weinbergsweg med den hyggeligeportugisiske cafe Galao. I dag bliver det mindste lige så charmerende, og selvom vi bliver på samme gade, så skifter vi alligevel geografisk fokus og rykker fra Portugal til Frankrig.

Petit Fleury - Weinbergsweg 20
Petit Fleury – Weinbergsweg 20


Den frankofile Cafe Fleury ligger både på højre og venstre side af Weinbergsweg. Den første Cafe Fleury ligger på venstre side og er den største. Lillesøster Petit Fleury ligger på højre side og selvom den yngste måske nogle gange godt kan stå i skyggen af den ældre, så er det ingenlunde tilfældet her, for Petit Fleury topper søster med en isbar.
Den skønneste og mest charmerende, lille, blå og hvide isbar, man kan forestille sig.

Ja, vi må åbenbart have været så betaget af den sidst, vi var der, at vi fuldstændig glemte at få taget et billede af både den og vores is. Det vil sige, jeg fik skudt et hurtigt billede med min iPhone, som du kan finde på Instagram. Min profil hedder (selvfølgelig) “Becauseitmatters.”

Ikke desto mindre, så er det een af Weinbergsweg mange isbarer og min absolutte favorit. Jeg fik den mest vidunderlige chokoladeis, som var nææææææsten lige så god som min solbærsorbet. Iskuglerne koster 1 EUR per stk og 1,20 EUR, hvis det skal være sojais. Det er i øvrigt en gennemgående trend på Weinbergsweg, at der bliver annonceret tydeligt med sojaudbud og veganske tilbud.
Isen afsluttes i øvrigt så fint med en lille, sprød hjertevaffel.

Fleury siges at servere Berlins bedste quiche, men i det hele taget er alt hjemmelavet fra morgenmaden med laks, til couscous salaten, flammkuchen og et stort udvalg af smoothies. Hjemmebag er der også i vid udstrækning. Begge steder kan man sagtens købe take away og tage det med over i Weinbergpark, som ligger lige ved siden af Cafe Fleury.

Begge steder har i øvrigt masser af udendørs siddepladser også. Her kan man sidde og iagttage bydelens velklædte (spelt)mødre med et godt glas chardonnay eller en latte.

Petit Fleury
Weinbergsweg 5

Åbningstider:
Alle dage 9 – 19

Cafe Fleury
Weinbergsweg 20

Åbningstider:
Mandag – Fredag 8 – 22
Lørdag – Søndag 10 – 20

Følg Fleury´erne på Facebook: Facebook: http://www.facebook.com/pages/Café-Fleury/108988229123298

Liebe Grüsse,
Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *