På besøg i Sommer(nabo)landet: Fiskekrogen i Göteborg

Da vi sidst besøgte Sveriges næststørste by, Göteborg, var vi også en tur forbi en af byens velkendte institutioner, Fiskekrogen.

Her er vist ingen tvivl om hverken navn eller udvalg
Her er vist ingen tvivl om hverken navn eller udvalg


Jeg havde læst om Fiskekrogen på Jans Madblog og var fuldstændig forblændet af den fantastiske anmeldelse.

Desværre havde vi kun mulighed for at besøge Fiskekrogen på en lørdag aften og her er der ingen fiske- og skaldyrsbuffet (som Jan havde anbefalet så varmt), så vi forberedte os i stedet på husets 3 retters menu.

Vi blev placeret ved at dejligt, stort hjørnebord, således Martin ikke generede de øvrige gæster med sit kamera. Herligt.

En madblogger med sin notesbog
En madblogger med sin notesbog

Espresso eller appetizer?

Menuen lagde ud med en meget fin lille appetizer: en suppe på blåmusling og kantarel serveret i en lille espressokop. Flødelegerede supper skal man aldrig kimse af og sin beskedne størrelse til trods, så havde denne en virkelig god smag.

Espresso eller appetizer?
Espresso

En brødkurv med fire slags brød blev også serveret til os: knækbrød, baguette, rugbrød samt mørk, groft og ret sødt brød. Hertil pisket smør og friskost, som var vendt med ristet skalotteløg. Knækbrød er uundgåeligt på svenske restauranter, men jeg synes faktisk, det er et dejligt, afvekslende indslag. Når det vel at mærke er hjemmebagt.

En meget fyldt brødkurv
En meget fyldt brødkurv

Jeg er ikke klar over, om restauranten tidligere har været en bank, men det meget smukke lokale gav under alle omstændigheder stærke associationer til et gammeldags pengeinstitut.

Imponerende søjlegang
Imponerende søjlegang

Et smukt lokale, som svært bliver overgået. Der er ikke noget som rigelig loftshøjde!

En hyggelig stemning i det mørke lokale
En hyggelig stemning i det mørke lokale

Fisk og skaldyr er udstillet på smukkeste vis rundt om kokkenes åbne køkken.

Frisk fisk - nogle kønnere end andre
Frisk fisk – nogle kønnere end andre

På en eller anden måde giver det bare et endnu mere ærligt udtryk, når råvarerne er udstillet på den måde og man frit kan følge med i kokkenes arbejde.
Og frit udsyn til kokkenes arbejde
Og frit udsyn til kokkenes arbejde

Hummersuppe med blodbudding

Vores første ret ankom. Igen var det en suppe. Det kan undre, at køkkenet vælger at servere en suppe som appetizer, når menuen også indledes med en suppe. Men lad nu det ligge.

Forretten = aftenens højdepunkt
Forretten = aftenens højdepunkt

Hummersuppe med blodbudding, frisk pære, pærepure og malto på brunet smør.

Et flot stykke hummer, men desværre canadisk, som ikke har meget smag.

Suppen var god og kraftig. Pære er meget sødt og tilsvarende sødme fra skaldyret gør, at jeg havde foretrukket et lidt mere syrligt modspil evt i form af æble. Desuden var pæren enten meget moden eller let kogt, hvilket ikke gav det rette modspil i konsistens til suppe og buddding, som pæren ellers passede bedst til smagsmæssigt.
Vinvalget, som tjeneren foretog for os, var en sauvignon blanc fra New Zealand. Jeg fik desværre ikke flere detaljer og vinen blev taget væk, så jeg fik aldrig set etiketten. Den havde masser af hyldeblomst, men passede desværre ikke særlig godt til hummersuppen.

Helleflynder med beder

Hovedretten var et flot stykke helleflynder med fennikel og pigvarsauce. Helleflynderen havde en tynd brødskorpe og var fint stegt på det tykkeste stykke, men lettere overstegt i den tynde del.

Til fisken blev serveret en syrlig rødbedepure, appelsinmarineret fennikel, marinerede polkabeder, skummende pigvarsauce, marineret kejserhat og skovsyre.

Vores hovedret
Vores hovedret

Desværre var saucen kold og der var alt for mange, ikke harmonerende elementer på tallerkenen og nogle var endda i smag fuldstændig ligegyldige.
Det var lidt ærgerligt, for det var sådan et fantastisk flot stykke fisk.

Til gengæld passede vinen bedre hertil.

Dessert

I glasset fik vi nu en Sauternes fra 2009. Dessert på glas. Meget sød og tyk. Og ja, jeg er vældig glad for den slags og kunne godt have nøjedes med glasset her som dessert.

Desserten var creme brulee, blåbærsorbet, saltkaramel og marengs med rosmarin.

Nydelig dessert tallerken med creme brulee, sorbet og bær
Nydelig dessert tallerken med creme brulee, sorbet og bær

Cremen var desværre alt for stiv og med et meget tyndt, omend sprødt sukkerlag. Til gengæld var der masser af skønne vanillekorn i bunden.
Marengsen var blød og som tyggegummi, men det var en sjov ide at tilføje rosmarin. Det tror jeg også, jeg vil prøve at lege med. Lidt friske bær som pynt, der desværre var uden smag, da sæsonen for længst var ovre.

Restauranten lagde godt fra land, men desværre kunne niveauet ikke holdes.

Betjeningen var høflig og korrekt, når vi så den, men det var vanskeligt at tiltrække deres opmærksomhed og ærlig talt næsten en kedelig service med INTET ud over det sædvanlige. Små svipsere, som servicet fra appetizeren ikke blev fjernet, da vores forret ankom, bidrog desværre til et overordnet lidt intetsigende indtryk.

Vi kiggede med lange ansigter efter de smukke skaldyrsfade, som i hobetal blev serveret denne aften.

Skaldyr i massevis
Skaldyr i massevis

Næste gang jeg besøger restauranten, så bliver det helt klart for dette eller fredagens skaldyrs- og fiskebuffet, som er lidt af knaldtilbud. Dog er hummerne som udgangspunkt canadiske (de smager altså ikke af meget) og man kan mod et tillæg på kr. 250 få svensk hummer.
Friskkogt hummer
Friskkogt hummer

Vi var på Fiskekrogen dagen efter, vi havde været på Kock & Vin og det er ikke den rette rækkefølge. Hvis man tager til Göteborg på weekend, skal man nappe fiske- og skaldyrsbuffeten om fredagen og give den gas på Kock & Vin om lørdagen.

Fiskekrogen
Lilla torget 1, Göteborg

Åbningstider:
Mandag – torsdag: 17.30 – 22
Fredag: 17 – 22
Lørdag: 12 – 22
Søndag: lukket

www.fiskekrogen.se

Rigtig god tur til Sverige.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 thoughts on “På besøg i Sommer(nabo)landet: Fiskekrogen i Göteborg”

    1. Ja, det er en dum forudsætning, der brister.
      Omvendt er det så lidt, der skal til, for at gøre det bedre 🙂

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *