På tur i Sommerlandet – British picnic with a view

Så er fortagsomme Silver Spoon på banen igen.

I samarbejde med Group Shafi lancerer Silver Spoon endnu et nyt initiativ: Summer Picnic Pop-up.

Lige midt i København, hvor der ellers ikke er så grønt, på toppen af Illum ved siden af Restaurant Spisebaren, er der indrettet en rigtig fin britisk “country house garden.”

Jesper Gadegaard har stået for indretningen og her er masser af krukker, blomster, smedejern og sågar et stykke græsplæne, hvor man kan slænge sig.

Processen til at komme på picnic er enkel. Men køber sin picnic kurv hos Billetto, henter kurven i restaurant Spisebaren, køber drikkevarer til og sætter sig ud på det skønne lille stykke countryside, indrettet til venstre for Spisebarens egen tagterasse.

Picnic på toppen af Illum

Man kan naturligvis også tage sin kurv med ud i byen til f.eks. til nærliggende “Bibliotekshaven”, som ligger mellem Christiansborg og Den Sorte Diamant. Det er en fantastisk plet, hvor få – især turister – finder hen.

Picnickurven indeholder en veltillavet menu:

  • Ristede, saltede mandler
  • Grøn salat med vinaigrette
  • Terrine af kylling og kanin
  • Tærte med laks og skovsyre
  • Stilton med tomat marmelade og scone
  • Eton Mess med jordbær

Menuen har Heine Knudsen fra Spisebaren stået for. Heine tager i sin mad udgangspunkt i det nordiske køkken og serverer ærlig og enkel mad med en ren smag. Således var det også helt naturligt for Heine selv at tage i skoven og plukke skovsyren til laksetærten og mikse det traditionelle britiske med tydelige danske indslag.

Der har ikke været mange picnic initiativer i byen i år. Der plejer ellers ikke at mangle den slags tilbud, men på grund af det dårlige vejr er der nok ikke mange, der har turdet tage initiativet. Picnic på toppen af Illum er en dejlig og anerledes måde at tage på udflugt i København. Det er et break fra byens travlhed, larm og de mange mennesker på Strøget. Her kan tiden gå i stå og man kan få sludret om stort og småt med sin veninde eller holde i hånd med sin elskede.

Summer Pop-Up Picnic varer til 30. September.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *