Blomme upside-down kage – Operation: “TØM FRYSEREN”

Det er tid at begynde at tænke på at få fryseren tømt og langsomt gøre plads til høsten af dette års frugt og grønt.
I min fryser lå der en pose halve udstenede blommer og derfor var det nærliggende at teste en version på upside-down kage – nu med blommer.
Blomme upside-down kage
Blomme upside-down kage

Det er en rigtig skøn kage, som sagtens kan varieres med masser af anden slags frugt. Når det bliver sæson for abrikoser, nektariner og ferskner, så skal jeg uden tvivl have bagt den kage igen.Nå, ja og så er den nem. Det kan jeg godt lide

Fyld

  • 50 gr smør
  • 125 gr rørsukker
  • 75 ml vand
  • ca 0,5 kg blommer i halve og udstenede eller så mange, der skal til for at dække bunden på en springform

Start med at blande vand og sukker i en gryde. Lad det langsomt koge op ved lav-mellem varme, indtil sukkeret er smeltet.

Når sukkeret er opløst, skruer du helt op for blusset, så gryden kommer i kog. Fortsæt sådan indtil sukkeret er blevet til karamel. Du vil ikke være i tvivl på duften og farven.

Tag straks gryden af varmen og kom smørret i. Lad det smelte, rør rundt til massen er homogen og hæld karamellen i din form. Brug en almindelig springform eller som jeg har gjort en tilsvarende firkantet form.

Læg de halve, udstenede blommer med skærefladen nedad i karamellen. Læg dem helt tæt, side om side.

Kagedej

  • 150 gr smør
  • 150 gr rørsukker
  • 2 tsk hjemmelavet vanillesukker
  • 2 æg
  • 100 gr mel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 100 gr fintblendede mandler eller mandelmel
  • 125 ml sødmælk

Start med at piske smør, vanillesukker og rørsukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et efter et og rør grundigt i mellem hvert æg.

Rør mandelmel i.

Sigt mel og bagepulver i dejen skiftevis med mælken og undgå at røre for meget i dejen, mens du gør det. Sørg blot for, der ikke er nogle “mellommer”.

Hæld dejen oven på blommerne og glat efter lidt ud, så du får en jævn og ensartet overflade.

Bag kagen ved 180 grader i ca 50 minutter eller til du kan stikke en pind eller lille kniv i kagen, uden der hænger dej ved, når du tager den op.

Server kagen lun. Gerne med lidt flødeskum, creme fraiche eller måske endda vanilleis.

Rigtig god søndag.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

3 thoughts on “Blomme upside-down kage – Operation: “TØM FRYSEREN””

  1. Hej Mette

    Jeg skal snart have gang i præcis samme projekt “Tøm fryseren”. I min ligger der vist en del solbær og brombær, som om ikke andet kan laves til en fantastisk marmelade (med lidt lakrids).
    Håber du havde en fantastisk weekend.

  2. Hej sidder lige og kigger lidt på den her som en mulighed hvad med smøret hvornår skal det i karamellen? Eller er det mig der er blevet blind? Kh og velkommen hjem Pernille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *