And the winner is ……….

I sidste uge satte jeg en konkurrence i gang om at vinde Søren Ejlersens og Umahro Cadogans nye kogebog: “Safter”.

Et opslag i bogen om de helt grønne juicer

Jeg bad om jeres personlige sundhedstip og så frem til at få en masse skønne ideer, input, gode historier og små tricks.

Der kom en masse gode råd, som spænder vidt fra de, der bogstavelig talt koncentrerer sig omkring træning og sund livsstil, til de mere generelle, som i høj grad handler om en “sund tilgang til livet”. Det ER bevist, at vi lever længere, hvis vi er glade, positive og taknemlige og derfor er det fantastisk gode råd.

Jeg har valgt at lade den læser vinde, som giver et råd, der virker for mig og er (noget af) det, jeg selv praktiserer til hverdag.

Som indehaver af en blog – og endda en madblog – er der fantastisk mange muligheder for aktiviter, der medfører at “stoppe mad i munden” og hvis det ikke skal resultere i et damptromle-lignende udseende, så er det bare nødvendigt at præstere et output også; dyrke noget motion og så det gode, gamle råd: “Put the fork down!”

Uanset hvad vi gør for at leve sundt, er vi nødt til at træffe valget og UDFØRE det. Det nytter ikke noget bare at tænke på det og tro, at fordi man – fra sofaen – LOVER sig selv, at “i morgen løber jeg 10 km” eller “i morgen spiser jeg ikke mere sukker og hvidt brød.” Man er simpelthen også nødt til at få sig lettet fra den sofa, droppe Mañana-tankegangen og komme i gang!!

For NÅR man så er kommet i gang og lever en balanceret sund hverdag (80%), så er der også plads til at skeje lidt ud (20% = 1,4 dag i løbet af en uge) og nyde de søde/afslappende/forkælende stunder.

Naturligvis skal der også være plads til dem. Med måde.

Og de skal nydes 100%

Jeg har derfor valgt, at det er Marianne, som skal vinde bogen.

Marianne skriver:

“Mit bedste lille sundhedstip er at undgå at putte madvarer i indkøbskurven, som ikke holder to dage – altså.. ehm… ikke på grund af overskreden holdbarhed, men fordi man på mystisk mærkelig vis alligevel får det fisket frem fra gemmeren ;)  Vi spiser jo hvad vi køber, så hvis man ikke køber de lækre godbidder/hvidt brød/kiks/sukkersnolder, så ryger der som regel sundere sager indenbords i stedet for :]

I forhold til træning er et lille trick at pakke en ny omgang sportstøj i tasken, så snart man kommer hjem og smider det brugte til vask (På nær træningssko, som har brug for en smule frisk luft ;)  ).. Med tasken pakket ved siden af skoene er det bare SÅ meget nemmere at komme ud af døren næste gang! :) Hvis man er til tidlige morgen-løbeture, så læg tøjet klar om aftenen ved siden af sengen/i soveværelset – lige til at hoppe i :)

Det var lige et par små tricks, som “snyder hjernen” til at gøre hverdagen lidt sundere og nemmere, uden de vilde indgreb på hverdagens trummerum :)

Super frisk blog du har her, glæder mig til at læse mere fra dig.. :o )”

Hjertelig til lykke med bogen, Marianne. Jeg håber, du bliver rigtig glad for den.

Jeg selv blev så motiveret af foredraget med Søren Ejlersen og Umahro Cadogan, at jeg skyndte mig ud at købe en slowjuicer! Så lur mig om ikke, der snart kommer nogle fif til forfriskende safter på en blog nær dig.

________

Beklager, hvis det blev lidt af en opsang denne lørdag morgen, det var ingenlunde meningen. Kun lidt…..

Nu vil jeg gå i gang med at pakke min kuffert for om få timer at rejse en tur til Washington DC.

Hav en rigtig dejlig weekend.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann (som pt sover, for det ER nemlig sundt, Gitte :-))

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *