Asparges, kammuslinger og løvstikke

I lørdags holdt vi Køkkenskole igen.

Jeg kan simpelthen ikke understrege nok, hvor dejligt det er at gå i køkkenet med gode venner/veninder. Det er alletiders chance for at få sludret, vendt verdenssituationen, dele et glas vin, filetere en fisk og lære af/med hinanden. Det kan være i form af en køkkenskole, madklub, spiseklub eller vinklub. Find det setup og ambitionsniveau der passer til dig og dine venner.

I lørdags havde vi dog endnu en fantastisk grund til at mødes: En af Køkkenskolens deltagere (med kæreste) været så vild netop at gennemføre et løb på 250 km i ørkenen, så tror jeg nok, der er også var en røverhistorie eller to, som skulle fortælles og en kæmpe sejr, som MÅTTE  fejres. Stort til lykke, Zenia. Du er bare så sej!!

Aftenens menu stod i sommerens tegn med fokus på det, der er allerbedst lige nu (asparges og rabarber) samt havets lyksaligheder.

Vi lagde ud med bygottoen, som jeg skrev om i går. På min personlige hitliste rangerer den højt på listen over de bedste retter dén lørdag.

Aftenens anden ret var hvide asparges m grillede kammuslinger, løvstikkeemulsion og sprødt brød.

Det er egentlig lidt sjovt, som emulsioner, mayoer og cremer hitter stort rundt om på restauranterne. Det er virkelig blevet in at lave en god fed type dyppelse til (næsten) enhver ret og jeg må indrømme, at jeg er blevet ret begejstret for denne emulsion, som kræver knap den samme omhyggelighed, som en mayo gør.

Løvstikkeemulsion

  • 2 æg kogt i 6 minutter og pillede
  • 1 dl neutral olie
  • 2 – 4 spsk hyldeblomsteddike
  • Salt og peber
  • Bladene af 3 kviste løvstikke – pas på med løvstikken, den må endelig ikke tage magten fuldstændig. Du kan altid supplere med mere, hvis den bliver forsvag i starten
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • Evt lidt citronsaft

Alle ingredienser blendes til en homogen masse. Fortvivl ikke, i starten kan det se frygtelig skilt ud, men det skal nok samle sig igen. Smag godt til undervejs og hold især øje med, at syrebalancen er korrekt.

2 kammuslinger per person drysses med lidt salt og sukker. Stil på køl til de skal bruges. Gerne natten over.

Daggammelt brød rives i små stykker af ensartet størrelse vendes med lidt olivenolie og salt. Ristes sprøde i ovnen ved ca 200 grader. Hold godt øje med, at det ikke brænder på. Lige pludselig går det stærkt! Alternativt kan du også grille lidt smuttede mandler helt sprøde og drysse med dem.

2 asparges – grønne og/eller hvide per person koges let. Igen: kog dem så de stadig har masser af bid og i vand med rigeligt salt.

Lige før servering vendes kammuslingerne med lidt olivenolie og grilles på en glohed grill(pande). De skal stort set ikke grilles længere, end det tager, før de har fået fine striber af den meget varme grill.

Anrettes som fantasien rækker til.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

7 thoughts on “Asparges, kammuslinger og løvstikke”

  1. FEDT at andre tør bruge blomster i/på maden – det er ellers noget andre bloggere kaster sig over ……fordi det er det eneste de kan sige…

    Flot ret – hvor er hvide asparges altså dejlige – det ved de i Tyskland 🙂

    /Erland

    PS gider ikke kommenterer dit nyeste indslag (Adler) – er total misundelig – og det skal man holde for sig selv !

    1. Hej Erland,

      Ja – og jeg gjorde det faktisk også FØR det blev moderne. Til stor irritation for familie og venner som ikke kunne forstå meningen med det.

      Misundelse er en grim ting……..men Adler kan virkelig anbefales og passer perfekt til et stop-over efter skiferien!

      /M

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *