Vietnamesisk snack – det er jo fredag

Vi har været der før og nu skal vi til det igen.

De der små snacks, som er gode, mens man venter, til et glas vino ved køkkenbordet eller måske endda som en lille, nem forret.

Lav dem så spicy, som du lyster
Lav dem så spicy, som du lyster

Udgangspunktet her er det gode, økologiske, hakkede svinekød fra Hindsholmgrisen, som piftes op med masser af godt “krudt”.

  • 400 gr hakket, økologisk svinekød
  • Lidt ristet sesamolie
  • 1 stor håndfuld grofthakkede peanuts
  • Masser af frisk koriander, mynte og/eller thaibasilikum
  • 2-3 små hjertesalat
  • evt lidt finthakket chili

Dressing:

  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk limejuice
  • 2 spsk HELT ingefærhonning
  • 1 rød chili – men husk at checke styrken og start evt med en halv
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1-2 finthakkede citrongræsstængler
  • 1 spsk finthakket ingefær

Start med at røre dressingen sammen og stil den til side.

Svits svinekødet ved hård varme, men ikke for længe, så det bliver tørt og kedeligt. Lad det køle lidt af.

Hæld dressingen over kødet og bland det hele godt sammen. Smag til og juster evt med mere lime og/eller fiskesauce.

Læg salatbladene ud på nogle store tallerkener/fade og fordel svinekødet ovenpå.

Drys med peanuts, chili og krydderurter.

Server gerne med en ekstra limebåd til.

Så er der happere!

Glædelig fredag. Nu er det straks weekend!

Mange hilsner, Mette

Fotograf: www.martinkaufmann.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *