Anmeldelse af brunch på Toldboden

Påskedag var vi til brunch på Toldboden.

Det har vi været før. En overgang var vi faktisk så begejstrede, at vi syntes, det var byens bedste brunch. Det var i 2010. Men så begyndte det at gå ned af bakke og blev dér i et stykke tid.

Vi var derfor meget spændte på at se, om konceptet nu – hvor det blev relanceret – ville holde.

Brunch på Toldboden
Brunch på Toldboden

Toldboden ligger i en del af det lave gule byggeri nede på “Toldboden,” som bl.a. også huser Løgismose.

Det er et fantastisk sted med en yderst central beliggenhed og perfekt mulighed for gåture i området – enten for at samle appetit eller det modsatte. Lokalerne er lyse, store og enkelt indrettede af den meget dygtige Tine Mouritsen. Her er de mest fantastiske panoramavinduer med en vidunderlig udsigt til vandet og uanset om man er turist i København eller fastboende her, så kan man ikke undgå at blive tryllebundet af stedet.

Toldboden åbnede i 2010 og kan lidt af det hele: Her er brunch, (gourmet)havnegrill, natklub samt konferencested under ét tag.

Bacon - svært at komme udenom til en brunch
Bacon – svært at komme udenom til en brunch

Konceptet til brunch er buffet. Der er to seatings i weekenden henholdsvis klokken 10 og 12. Man har bordet i 1,5 time, derefter er det tid for at betale, så restauranten kan gøre klar til næste hold gæster.

Og det er sådan set en rigtig god ide at lave denne buffer, for lige siden Toldboden åbnede, har administrationen og især seatingen voldt store vanskeligheder. Retfærdigvis skal det sige, at det nu er blevet meget bedre, men da vi ankom til vores reservation Påskedag, stod der allerede omkring 15 gæster og ventede på et bord på trods af, restauranten var helt tom og alle siddepladser ledige.

I modsætning til tidligere oplevelser ventede vi dog ikke længe, før vi blev kaldt op og fulgt til vores bord af en ung tjener.

Som gæst virker det ikke særlig professionelt at ankomme til en tom restaurant og skulle stå og vente på at få anvist sin plads, mens husets kokke har travlt med at fotografere brunchen med deres mobiltelefoner og jeg håber inderligt, at Toldboden snart får has på denne udfordring.

Der er flere små fiskeretter: her rejer, små fiskefrikadeller og en lakserillete
Der er flere små fiskeretter: her rejer, små fiskefrikadeller og en lakserillete

Toldboden fornægter ikke sit ophav og sin placering. Her er taget en selvironisk distance til “Havnegrillen” og brunchen indeholder derfor mange fiskeretter.

Tordenskjolds soldater på en brunch
Tordenskjolds soldater på en brunch

Naturligvis er der også klassikerne som æg, bacon, leverpostej og nogle gode oksepølser med ramsløg, men det virkelig gode er, at det er tydeligt, at alel råvarer er af en virkelig god kvalitet.

Her er tænkt i bæredygtighed og sæsonbetonede råvarer. Stor applaus!

Her en brie
Her en brie

Udvalget af oste er virkelig godt og det er herligt at se, når de hele oste kommer på bordet. Desværre savnede vi lidt en skiltning, men kunne vurdere, at udvalget for størstedelens vedkommende var dansk, bl.a. var Sønderhaven mejeri repræsenteret. En dejlig anerkendelse af, at vi (igen) laver gode oste her i landet.

Byg-selv-rejecocktail
Byg-selv-rejecocktail

Der er masser af hjemmelavet syltetøj (herunder en vidunderlig variant med stikkelsbær), creme dulce og chokoladepålæg. Desuden chutney, syltede agurker, remoulade og pesto.

Den søde tand bliver heller ikke ignoreret. Her er hjemmelavede vafler med kærnemælksis og hele fire slags sirup: hyben, havtorn, dulce de leche og lakrids.

To slags kager var der også på bordet denne dag: brownie med karamel og gulerodskage. Små mundrette bider, som var anrettede på store fade.

Husets hjemmerørte yoghurt med masser af vanille og en god müsli til, må man næsten også lave plads til.

Lakserilette, bagte gulerødder og speltsalat
Lakserilette, bagte gulerødder og speltsalat

Drikkevarerne tæller hjemmelavet smoothie, økologisk æblejuice (med mulighed for vodka), kaffe fra contra og husets egen (gode) te.

Brødet er også hjemmebagt og i to versioner: mørkt hvedebrød og groft rugbrød. Her skal det igen anerkendes, at det var eget brød, men desværre var dette – denne søndag – lidt kedeligt og overbagt.

Hele herligheden koster 225 kr per person, børn under 12 år halv pris.

I overensstemmelse med tidligere så vi denne søndag flere familiebegivenheder, der blev fejret i det store lokale og jeg kan godt forstå, man vælger Toldboden til en uformel fødselsdag. Her er plads til, at ungerne kan løbe rundt og lege (indenfor) og der er også noget pænt at kigge på for Tante Oda.

Vi giver (igen) Toldboden vores varmeste anbefaling og håber, at det i år, må lykkes at få styr på den organisatoriske del også.

Hav en god start på en (kort) uge.

Mange hilsner, Mette

Fotograf:
www.martinkaufmann.dk

2 thoughts on “Anmeldelse af brunch på Toldboden”

  1. Hej Mette,

    Min søn og jeg var inde og spise på Toldboden dagen før du var der, dvs. lørdag d. 30. marts.

    Et ankepunkt var den stemningsfulde, men ret upraktiske måde at genfylde æblejuicen fra et stort kar med en suppeske. Juicen kan simpelthen ikke undgå at løbe ud på siden af glasset, med meget klistrede glas og fingre til følge.

    Du beskriver i øvrigt 100% hvad vi også oplevede, og med de enkelte muligheder for en smule forbedring hist og her kan jeg kun tilslutte mig din gode anbefaling af Toldbodens brunch som var en rigtig hyggelig oplevelse for sønnike og undertegnede.

    Venlig hilsen,
    Andrej

    1. Kære Andrej,

      Ja, du har helt ret, det er ikke den mest hensigtsmæssige måde at “tappe” æblejuice på. Det ser rigtig fint ud med den store bowle og meget indbydende, men du har ret i praksis, virker det desværre ikke så godt og der bliver hurtigt lidt “sjappet” omkring den, fordi man ikke kan undgå at spilde.

      Det er godt at høre, I havde samme oplevelse. Jeg synes simpelthen omgivelserne – både inde og ude – er så skønne på Toldboden, at det er noget så vidunderligt at have et brunchsted, som leverer kvalitet HVER gang og hvor man både har lyst at tage sine bedsteforældre som gode venner hen.

      Mange hilsner,
      Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *