Thai nudel salat

Vi får ofte nudelsalat og det er der flere gode grunde til. Mange af de økologiske nudelpakker er simpelthen så indbydende og lækre at se på, jeg nemt bliver fristet, når jeg ser et af produkterne fra bl.a. Clearspring, King Soba mfl. Nudlerne forhandles i flere helsekostforretninger, Magasin og Aarstidernes Gårdbutik, men kan også købes her på NatureSource.

Samtidig er det en god måde at få spist nogle af de lidt tungere grøntsager på og derfor kommer der meget ofte kål i af den ene eller anden slags: spidskål, hvidkål, grønkål, pak choy, broccoli osv osv. 

Skønne farver midt i vinterens bleghed

For mig skal enhver salat indeholde noget blødt, noget sprødt, noget sødt, noget syrligt og noget salt. De kriterier er ret nemme at opfylde i en salat som denne. Følgende kom i: 

Ingredienser til dressingen i Margretheskålene

Salat:

  • rødt spidskål, jeps – vi får kasser fra Årstiderne og dermed adgang til sådanne “eksotiske” grøntsager
  • gulerødder
  • forårsløg
  • citrongræs
  • ingefær
  • mynte, thai basilikum eller koriander, idag blev det mynte
  • sesam
  • nudler – disse med græskar og ingefær 

På den gode blog, Plat du Jour, fandt jeg nedenstående dressing i en lignende salat. 

 Dressing:

  • Lime saft
  • 2 spsk sesam olie
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk sojasauce
  • 2-3 spsk revet ingefær. 

Da vi samme dag havde spist pomelosalaten til forret, ønskede jeg ikke at gentage fiskesaucen i dressingen til salaten, derfor blev det Plat du Jours dressing, som jeg anvendte. Samtidig havde jeg en rest hjemmelavet sød chilisauce, som jeg også gerne ville gore brug af, ergo blev valget nemt.

Alle ingredienser til dressingen røres sammen. Brug endelig også juicen fra den revne ingefær i dressingen.

Nudlerne koges efter anvisningen på pakken. Lad dem køle lidt af. Det er meningen salaten skal være lun. Er du i tidsnød, kan den sagtens forberedes i forvejen og serveres kold. Vend nudlerne med dressingen.

Rist sesamfrøene på en tør pande til de er let gyldne.  Kålen hakkes fint efter devisen: jo grovere kål, jo finere hakning.

Gulerødderne skæres i julienne (=størrelse som tændstikker), forårsløg i fine skiver, ingefær rives på det helt fine rivejern. Citrongræs skal først have nogle gode bank med knivskæftet, derefter skæres den i helt tynde skiver. Mynte/koriander hakkes groft. Alle ingredienser – på nær sesam – vendes med nudlerne i en stor skål. Sesam drysses over til sidst, så de forbliver så sprøde som muligt.

Hav en rigtig dejlig weekend,

Mette

Fotograf: Martin Kaufmann

Et lille korianderblad har sneget sig ind

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Xenia says:

    Hejsa! Jeg har lige opdaget din blog, og jeg vil bare lige rose dig for nogle superflotte billeder! Jeg følger helt sikkert fortsat med 🙂

    • Mette says: (Author)

      Hej Xenia,

      Tusind tak for de søde og yderst motiverende ord.
      Bloggen er ganske ny, så du hører stadig til kategorien af first movers 🙂

      Hav en rigtig dejlig søndag.

      Mange hilsner, Mette

  2. Britt Kaufmann says:

    Hej svigerdatter! Rigtig flot og spændende blog du har fået – inspirerende må jeg sige. Kh. Britt

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!