Svesker syltede i rødvin, lakrids og appelsin

Da vi skulle i gang med at lave Mortens and i år, gik vi (selvfølgelig) ud for at købe svesker. Ingen af os havde været så vakse at checke, om vi allerede
havde nogle, men (selvfølgelig) lå der allerede en halv pose i kolonialskuffen (fra sidste år).
_DSC9408

Efter Mortens Aften var der også en rest rødin, så hvad var mere naturligt end at kombinere reste-svesker med left-over rødvin i en lille syltet ting, som kan bruges både som tilbehør til kød, oost og måske allerbedst som en lille dessert med skyr, græsk yoghurt eller – hvis det skal være ekstrravagant – vanilleis.

Meyers Almanak hjalp mig på vej, men hvor den oprindelige opskrift kræver stjerneanis, så erstattede jeg med lakridspulver, som giver en endnu tydeligere lakridssmag. Du bestemmer selv hvor meget lakrids, du vil have i, så start med den halve teske og øg, hvis du gerne vil have mere smag af det sorte guld.

  • 4 dl rødvin
  • 1/2 – 1 tsk grov lakridspulver fra Johan Bülow
  • 3 spsk rørsukker (hvis du skal spise kompotten til ost, så hold igen med sukkeret)
  • Saft og skal af 1 økologisk appelsin
  • 20 store svesker

Start med at koge rødvin, lakridspulver, rørsukker og appelsinskal og saft op. Hæld den kogende lage over sveskerne og lad det trække natten over.
Si lagen fra sveskerne og kog den ind, til konsistensen er som sirup. Imens kan du hygge dig med at fjerne stenene fra sveskerne, hvis du synes, det er nødvendigt.
Kom sveskerne på glas og hæld siruppen over.

Hav en dejlig søndag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

3 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Nina says:

    Mmm, hvor lyder det lækkert, Mette. Kan levende forestille mig dem med yoghurt. Jeg elsker svesker (og kan slet ikke forstå, hvordan du kunne lade dem være i et helt år :))

    • Mette says: (Author)

      Det kan jeg faktisk heller ikke, Nina. En sveske kan nemlig godt redde en sukkertrangs-stund 🙂 Det må være resultatet af en temmelig fyldt og rodet kolonialskuffe.
      Du bruger bare en stjerneanis i stedet for lakridspulver, som nok er lidt svært at få fat i for dig 🙂
      KH

      • Nina says:

        Ah, så forstår jeg bedre 😉
        Det skal helt sikkert prøves! Det kan være, jeg fylder kufferten med lakridspulver i julen 🙂

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!