Svampe bruschetta

Det er ugen for de enkle indlæg, men som regel er enkel vanvittig godt. Det er i hvert tilfælde, derfor jeg elsker det italienske køkken.

Jeg bestilte hos Årstiderne  “Svampeposen” og fralagde mig dermed retten til at vælge , men var glad for at få portobello, østershatte og kejserhatte.

En fin blanding og det passede perfekt med, at vi fik besøg fra hovedlandet og havde brug for endnu en happer til et glas vino, mens maden blev færdig.

Man tager…..

  • Svampe
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2 fed hvidløg + 1 ekstra overskåret fed
  • Bredbladet persille, grofthakket
  • Smør – 1 klat
  • Olivenolie – 1 sjat
  • Parmesan – rigeligt i spåner, brug kartoffelskrælleren
  • Piskefløde – 1 sjat
  • En sjat portvin, armagnac, cognac, marsala eller noilly prat. Eller bare lidt hvid balsamico (som ikke har meget m balsamico at gøre, men den tager vi en anden gang)
  • Brød

Brødet skæres i passende skiver, gnides m et overskåret fed hvidløg og dryppes med lidt olivenolie. Sættes i ovnen under grill. HUSK at holde øje. HUSK det!

Svampene børstes rene og skæres i små stykker. Ristes hårdt i smør og olivenolie. Tilsæt løg, hvidløg og persille næsten til sidst, så det ikke branker og indprint dig samtidig, at det bedste du kan gøre for dine svampe er at krydre med de tre ting. Altid.

En sjat portvin eller et af de andre alternativer hældes på. Lad alkoholen fordampe og hæld nu en sjat fløde på. Lad fløden koge ind og læg en skefuld svampecreme på hvert stykke brød. Drys rundhåndet med parmesanflager og persille.

Rigtig god appetit.

Og nu godnat. I morgen er det mig, der drager til hovedlandet.

Mange hilsner, Mette

PS Håber det går med de knapt så præcise målangivelser….

Fotograf: Martin Kaufmann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *