#yoloswag er det samme som solbærsnitter

Astrid har igen bagt lækkerier til os og gæsteblogger, som overskriften vist afslører, i dag.

Denne gang er det skønne solbærsnitter, som er inspirerert af de fantastiske samme, som vi altid må have, når vi er hos Fru Møller.

Solbærsnitter - en klassiker med et twist

Solbærsnitter – en klassiker med et twist

Jeg overlader ordet til Astrid, som gæsteblogger for os i dag:

Jeg har altid spist mange hindbærsnitter, og jeg ELSKER dem. Jeg elsker også at bage dem, fordi de er lette og smager himmelsk. Det bedste ved at få dem ud af ovnen, er helt klart at kunne pynte dem fuldstændig, som du vil.

De allerbedste snitter (synes jeg) er helt klart dem med MEGET syltetøj i. Altså ikke så det bare flyder ud, men bare så man virkelig kan smage frugten fra syltetøjet. MUMS.

Denne gang ville jeg lave en anden version af hindbærsnitter, så det blev solbærsnitter.

De er super nemme at lave, og der bliver ca. 20 stk.

Dej:

  • 4 dl. hvedemel.
  • 1 tsk. bagepulver.
  • 125 g. stue temperatur smør.
  • 3/4 dl. sukker.
  • 1 tsk. vanliljesukker.
  • En halv dl. vand.

Fyld:

Ca. 3/4 dl. god solbærsyltetøj – vi har den bedste, man kan forestille sig fra Tante Inger.

Bland mel og bagepulver sammen. Put det stuevarme smør i og bland det sammen, så det minder om en mørdej. Put sukker og vaniljesukker i og bland det til sidst med vandet og saml det hurtigt til den færdige dej. Del dejen i to, og rul dem begge ud til to plader, der er lige store.

Det er en rigtig god ide at ligge den ene plade op på en bageplade, for så bliver det lettere lige om lidt. Smør dit syltetøj ud på den dejplade, som ligger på bagepladen. Put så STILLE og roligt din anden dejplade over den med marmelade på og tryk den lige så stille let fast.

Bag din kage i en forvarmet ovn på 2000 i ca. 15 – 20 minutter.

Når du tager kagen ud ad ovnen, skal du lade den stå og slappe lidt af, til den er kølet lidt.

Hvis du vil pynte dine solbærsnitter med glasur eller noget andet kan du gøre det nu, og hvis ikke så er det tid til at skære dem ud nu.

Jeg skar dem ud i ca. 5 x 5 cm.

Sæt dem på et lækkert fad, og skynd jer at spise dem!!<3

God søndag.

kh, Astrid

Fotograf Martin Kaufmann

 

8 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Pernille says:

    Super godt indlæg indlæg Astrid !!!

  2. Pernille says:

    Er det chokolade du har pyntet med?

    • Mette says: (Author)

      Jep, det er chokolade. Så får du lidt af samme smagskombination som den klassiske is med mørk chokolade og solbærsyltetøj i midten. We like 🙂

  3. Hvor er det dog en skøn, madglad ung dame! “Keep up the good work”, Astrid!

  4. Marian says:

    hold fast de ser yummy ud! Skønt med sådan en madglad Astrid, der bager lækkerier til jer!

    • Mette says: (Author)

      Ja, vi er altså heldige 🙂 Og ikke nok med, at Astrid bager kager til os, men ofte hygger vi os med at gå sammen i køkkenet alle tre. Det er noget så dejligt at lære af hinanden på den måde.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!