En kæk sommersalat med jordbær, agurk og mynte

Nu vrimler det med danske jordbær overalt.

De allerførste er vidunderlige at spise, som de er og gerne på den gammeldags facon med mælk og/eller fløde. Eller natura. I rå mængder.

Bærrene er her kun 1 måneds tid, men det er nok en af de råvarer, vi kan være allermest stolte af. Jordbærret er så meget indbegrebet af danske sommer og dem, vi producerer er så fulde af smag, at det er en fryd.

Jordbær kan bruges både i det søde men absolut også i det salte køkken og det er dagens opskrift et bevis på.

20130616-220034.jpg

Salaten kan bruges som tilbehør til alle sommerens grillretter, et stykke stegt kød eller fisk. Jordbærrenes kombination af syrlighed og sødme sammen med de saftige agurker, gør det til en skøn forfriskende salat på en varm dag.

Tilbehør til 4-6 personer

  • 1 stor agurk
  • 500 gr jordbær rensede og skåret i halve eller skiver
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk hvid balsamico
  • God olivenolie
  • 1 håndfuld mynteblade
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

Jeg havde fået fat i en tynd, økologisk agurk og valgte derfor ikke at fjerne kernerne. Du kan vælge, om du vil gøre det, hvis din agurk har for grove kerner eller du ikke ønsker den vandethed, som kernerne godt kan give.
Skræl agurken på langs med en tyndskræller, så du får nogle lange flotte bånd. Du kan selvfølgelig også bruge en mandolin.Opløs rørsukker i eddiken.Bland jordbær, mynte og agurkebånd. Dryp eddiken over, derefter lidt olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.

Et voila!

Hav en god start på ugen.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 thoughts on “En kæk sommersalat med jordbær, agurk og mynte”

  1. Det ser enormt lækkert ud, Mette!
    En rigtig god ide at bruge de søfe danske jordbær o det salte køkken! Det må jeg også lege lidt med 😉

    Kh,
    Tanja

    1. Kære Tanja,

      Jeg håber, du får leget en masse med de vidunderlige danske bær i sommer. Både i det salte, men bestemt også i det søde køkken.

      Kh, Mette

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *